Overslaan en naar de inhoud gaan

OM in hoger beroep tegen uitspraak bedreigen burgemeester

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2020 - 16:08

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de uitspraak van de rechter tegen de man die burgemeester Antoin Scholten van Venlo bedreigde, in hoger beroep aanvechten.

Dat maakt het OM woensdag bekend.

Badjas
De 50-jarige Venlonaar stond voor de rechter voor het bedreigen van Scholten met als doel meer standplaatsen voor woonwagens te krijgen. Dit deed hij door een video op social media te plaatsen waarin hij zittend in een badjas met vuurwerk in beide handen dreigende taal uitte richting de burgemeester.

'Uit de hand gelopen grap'
Het OM had hiervoor een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf geëist, maar de rechtbank in Roermond besloot de Venlonaar geen straf op te leggen, ook al vond de rechter dat de bedreiger schuldig was. Volgens de rechter ging het om 'een uit de hand gelopen grap'.

Ondermijnend
Volgens het OM gaat de rechtbank voorbij aan de gevolgen van een bedreiging. "Bedreigingen in het algemeen, maar zeker bedreigingen van bestuurders zijn onacceptabel en ondermijnend", motiveert het OM de keuze om in hoger beroep te gaan. "Zelfs in de gestelde context. Ook leidde het betreffende filmpje tot onrust, alertheid en gevoelens van onveiligheid."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen