Overslaan en naar de inhoud gaan

OM heeft niet gelekt in zaak-Van Rey

Geplaatst opwoensdag 21 januari 2015 - 13:35

Het Openbaar Ministerie heeft geen geheime onderzoeksinformatie uit het onderzoek naar Jos van Rey gelekt naar de pers.

Dat zei Officier van Justitie Esther Sachs woensdagmiddag op de tweede zittingsdag van de regiezitting in de zaak. Sachs reageerde op de onderzoeksvragen die Van Rey's advocaat Gitte Stevens dinsdag had voorgelegd.

Geen lek
De verdediging van Van Rey wilde een groot aantal mensen onder ede horen, omdat er volgens Van Rey geheime informatie uit het onderzoek is gelekt naar journalisten van Dagblad De Limburger. Maar het Openbaar Ministerie ontkent dat. "De verdediging blijft hameren op het bestaan van een samenzwering tegen Van Rey, maar het bewijs daarvoor ontbreekt", aldus Sachs.

Zelf naar de pers
Wel geeft ze toe dat de informatie die in deze zaak naar buiten komt soms ook het werk voor het OM moeilijk maakt. Ze voegde daaraan toe dat ook Van Rey zelf regelmatig naar de pers is gestapt, om zijn kant van het onderzoek onder de aandacht te brengen. Het OM wijst het verzoek van Stevens om op dit onderdeel mensen te horen dus af.

Onderzoek naar lek
Justitie heeft zelf ook onderzoek gedaan naar een mogelijk lek in het onderzoek. Dat werd uitgevoerd door het Parket Midden-Nederland, en liep vanaf februari 2013. Uit dat onderzoek is niet gebleken dat onderzoekers in de zaak-Van Rey geheime informatie hebben gelekt.

Advocate Gitte Stevens van Van Rey is daar echter niet van overtuigd. Zij wil een aantal getuigen oproepen om haar verhaal te staven.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Van Rey: Wanneer wordt helpen ronselen?
Binnen maand uitsluitsel over verhoor Teeven in zaak-Van Rey
LIVE: Tweede zittingsdag regiezitting Van Rey
Advocaat Van Rey moet orde scheppen in onderzoeksvragen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen