Overslaan en naar de inhoud gaan

OM: geld terugvorderen van corrupte ambtenaren

Geplaatst opdinsdag 3 november 2015 - 6:48

Het Openbaar Ministerie (OM) houdt in hoger beroep vast aan de terugvordering van 40.000 euro van een voormalige ambtenaar van de gemeente Maastricht.

Een voormalige gemeenteambtenaar van Sittard-Geleen moet, als het aan het OM ligt, 18.000 euro betalen. De twee zijn in 2011 door de rechtbank veroordeeld voor omkoping in de corruptiezaak rond wegenbouwer Janssen de Jong Infra.

Veroordeeld
In verband met deze affaire zijn destijds twee topmanagers van het bedrijf en zes Limburgse ex-ambtenaren door de rechtbank veroordeeld. Bij de Maastrichtse gemeenteambtenaar ging het om het aannemen van meerdere giften waaronder geld, klussen in de privé-woning, concertkaartjes, diners en een vliegreis. Hij kreeg een celstraf van twaalf maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk.

Geldstraffen
De andere ambtenaar is veroordeeld omdat hij twee contante geldbedragen heeft aangenomen van de wegenbouwer. Hij werd veroordeeld tot een werkstraf van tweehonderd uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Daarbij kregen beide mannen door de rechtbank geldstraffen opgelegd, dezelfde bedragen zijn nu in hoger beroep geëist. De uitspraak in dit hoger beroep is op 14 december.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Man uit Brunssum krijgt taakstraf voor aanval met mes
Iets lagere straffen corruptiezaak Janssen de Jong infra
Lagere boete prijsafspraken wegenbouwer Janssen de Jong
Officier van justitie verdachte in hackzaak
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen