Overslaan en naar de inhoud gaan

OM: geen tipgeld in Maastrichtse autobranden-zaak

Geplaatst opmaandag 4 januari 2016 - 22:01

Het Openbaar Ministerie betaalt niet voor de gouden tip die kan leiden tot een doorbraak in het onderzoek naar de reeks autobranden in Maastricht, ondanks een toezegging van de Maastrichtse burgemeester.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht zei eerder dat er wel tipgeld zou worden uitgekeerd. Maar volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie is daar absoluut geen sprake van.

Oplossing
Penn te Strake kondigde vorige maand aan dat het Openbaar Ministerie voorbereidingen aan het treffen was voor het betalen van een beloning voor de gouden tip die kan leiden tot oplossing van de autobrandstichtingen. Er zou ook een e-mailadres komen waar mensen tips kunnen doorgeven. Het Openbaar Ministerie zegt nu hier niets van te weten, maar wil verder niet reageren.

Vragen
D66-fractievoorzitter Richard Schoffeleers gaat Penn-te Strake dinsdag vragen waarom justitie geen uitbetaling van tipgeld aan het voorbereiden is, terwijl de burgemeester dat wel suggereerde in een commissievergadering in december. Schoffeleers: "Ik zal haar vragen daar klaarheid in aan te brengen."

Rechte eind
Gemeenteraadslid Jan Erckens van de Seniorenpartij is ervan overtuigd dat de burgemeester het bij het rechte eind heeft. "Ze heeft dat gezegd na overleg, dus ik twijfel niet dat het OM daar mee bezig is. Als het OM dat ontkent krijgen we nog wat vragen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen