Overslaan en naar de inhoud gaan

OM: geen tipgeld in Maastrichtse autobranden-zaak

Geplaatst opmaandag 4 januari 2016 - 22:01

Het Openbaar Ministerie betaalt niet voor de gouden tip die kan leiden tot een doorbraak in het onderzoek naar de reeks autobranden in Maastricht, ondanks een toezegging van de Maastrichtse burgemeester.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht zei eerder dat er wel tipgeld zou worden uitgekeerd. Maar volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie is daar absoluut geen sprake van.

Oplossing
Penn te Strake kondigde vorige maand aan dat het Openbaar Ministerie voorbereidingen aan het treffen was voor het betalen van een beloning voor de gouden tip die kan leiden tot oplossing van de autobrandstichtingen. Er zou ook een e-mailadres komen waar mensen tips kunnen doorgeven. Het Openbaar Ministerie zegt nu hier niets van te weten, maar wil verder niet reageren.

Vragen
D66-fractievoorzitter Richard Schoffeleers gaat Penn-te Strake dinsdag vragen waarom justitie geen uitbetaling van tipgeld aan het voorbereiden is, terwijl de burgemeester dat wel suggereerde in een commissievergadering in december. Schoffeleers: "Ik zal haar vragen daar klaarheid in aan te brengen."

Rechte eind
Gemeenteraadslid Jan Erckens van de Seniorenpartij is ervan overtuigd dat de burgemeester het bij het rechte eind heeft. "Ze heeft dat gezegd na overleg, dus ik twijfel niet dat het OM daar mee bezig is. Als het OM dat ontkent krijgen we nog wat vragen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen