Overslaan en naar de inhoud gaan

OM: Geen terroristisch motief Pinkpop-aanrijding

Geplaatst opdinsdag 19 juni 2018 - 10:32

Er is geen sprake van een terroristisch motief bij de fatale aanrijding bij het Pinkpop-terrein.

Dat meldt het Openbaar Ministerie na eerste onderzoek. De 34-jarige man uit Heerlen die de aanrijding veroorzaakte en op de vlucht sloeg is verhoord. Dinsdag gaat het onderzoek en zijn verhoor verder. Ook wordt er gesproken met getuigen.

Kritieke toestand
Bij het ongeluk kwam een 35-jarige man uit Heerlen om het leven. Hij werkte al jaren bij poppodium de Nieuwe Nor in Heerlen en was ook vrijwilliger bij Pinkpop.

Drie anderen raakten zeer ernstig gewond. Het gaat om een 23-jarige vrouw en een 26-jarige man uit Heerlen en een man van 30 uit Landgraaf. Ze liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hun toestand is niet veranderd, aldus het Openbaar Ministerie.

Lees ook: Poppodium Nieuwe Nor in rouw na drama Pinkpop

Op de vlucht
De 34-jarige man uit Heerlen reed met een wit bestelbusje in op de vier festivalgangers. Dat gebeurde maandagochtend rond 04:00 uur nabij camping B van Pinkpop.

De bestuurder sloeg op de vlucht en nam later zelf contact op met de politie. Hij werd in Amsterdam aangehouden. Het busje werd in Heerlen teruggevonden.

Lees ook: Slachtoffers aanrijding Pinkpop uit Landgraaf en Heerlen

In beperking
De man is maandagmiddag naar een politiebureau in Limburg gebracht. Omdat de man in beperking zit, mag hij alleen contact hebben met zijn advocaat. Die mag verder niks zeggen over de zaak. Ook politie en justitie zijn om die reden terughoudend met informatie over het onderzoek.

De bestuurder wordt verdacht van doodslag en poging tot doodslag.

Herdenking
Enkele tientallen mensen kwamen maandagavond in het centrum van Heerlen bij elkaar om hun verdriet te delen. De bijeenkomst werd georganiseerd door enkele bekenden van de slachtoffers. Op de plek waar het ongeluk gebeurde, werden door verschillende mensen bloemen neergelegd.

Bekijk hier alle berichtgeving over het Pinkpopdrama.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen