Overslaan en naar de inhoud gaan

OM geeft toe: geen 'goud' gevonden bij inval Venlo

Geplaatst opvrijdag 14 augustus 2020 - 13:14

De honderden kilo's metaal die vorige maand werden gevonden bij een inval bij Geerlings Metaalrecycling in Venlo, blijken toch geen goud te zijn.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag toegegeven. Zoals Marcel Heuvelmans, advocaat van het Venlose bedrijf, eerder al aangaf zijn het andere metalen.

Experts
Het OM ging tijdens de inval op het terrein van het metaalrecyclingbedrijf af op het advies van twee ingeschakelde experts. Zij testten het metaal ter plaatse en kwamen tot de conclusie dat het goud was. "Bij nader onderzoek door het NFI is echter gebleken dat het toch niet om goud gaat, maar om andere metalen", aldus justitie nu.

Lees ook: Inval Venlo: 'Goud is messing, wapens gekregen na overval'

Het in beslag genomen metaal is inmiddels aan het bedrijf geretourneerd.

Inval
De politie viel het Venlose bedrijf op woensdag 11 juli binnen, samen met de Fiscale Inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) en justitie. Het onderzoek richtte zich op witwassen, heling, valsheid in geschrifte en het overtreden van milieuregels.

Bij de inval werden naast het 'goud' tien wapens, zeventien horloges en drie panden in beslag genomen.

Lees ook: Honderden kilo's goud gevonden bij recyclingbedrijf

Witwassen
Het OM laat weten dat de overige goederen die in beslag zijn genomen, met een waarde van ruim een miljoen euro, voorlopig gehandhaafd blijven. De eigenaren worden bovendien nog steeds verdacht van witwassen. Het onderzoek naar de witwaspraktijken en overtredingen van de milieuwetgeving lopen nog en worden voortgezet.

De hoofdverdachte in de zaak zit nog altijd vast op verdenking van wapenbezit, heling en het voorhanden hebben van drugs.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen