Overslaan en naar de inhoud gaan

OM gaat ex-PVV'er Heemels vervolgen

Geplaatst opdinsdag 26 april 2016 - 6:00

Ex-PVV’er Michael Heemels zal zich moeten verantwoorden voor de rechter. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt de voormalig fractieleider vanwege verduistering, zo schrijven de Limburgse kranten.

Het onderzoek naar Heemels is weliswaar nog niet afgerond, maar vervolging van de voormalig woordvoerder van Geert Wilders is nu al zeker, bevestigt het OM in Maastricht.

Verslaving
Heemels ontvreemdde volgens de PVV 176.000 euro uit de partijkas. Naar eigen zeggen deed hij dat om vooral zijn drank- en drugsverslaving te bekostigen. Maar uit een accountantsoverzicht bleek maandag dat Heemels ruim de helft van het verduisterde geld gebruikte voor andere zaken.

Madonna
Zo gebruikte hij de bankpas en de creditcard van de PVV voor de aanschaf van kaartjes voor een optreden van Madonna
à raison de 900 euro. Ook trok hij de partijportemonnee voor verlovingsringen (700 euro), huisraad voor zijn Haagse appartement en het betalen van verkeersboetes.

Blitse jongen
Waarnemend PVV-fractievoorzitter Robert Housmans noemde het uitgavenoverzicht maandag 'confronterend'. "Heemels was niet alleen verslaafd, maar wilde ook de blitse jongen uithangen, het mannetje zijn."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

'PVV-geld Heemels voor één derde op aan drank en drugs'
Ex-PVV'er Michael Heemels voor de rechtbank
Rechtszaak tegen ex-PVV'er Heemels uitgesteld
Michael Heemels fraudeerde tot het eind
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen