Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

OM eist zes jaar cel na schietpartij in Roermond

Geplaatst opwoensdag 18 november 2015 - 18:59

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de rechtbank in Roermond een celstraf van zes jaar geëist tegen Youssef B. (27) uit Roermond wegens een poging tot doodslag.

Het OM verwijt de verdachte dat hij op 26 maart in Roermond met twee schoten een 27-jarige plaatsgenoot levensgevaarlijk heeft gewond. B. zou bewust de confrontatie met het slachtoffer hebben gezocht.

Geen straf
Advocaat Arthur Vonken vindt dat de rechtbank zijn cliënt geen straf kan opleggen, omdat hij uit noodweer gehandeld zou hebben. Volgens de raadsman had B. pas naar zijn wapen gegrepen, toen zijn opponent hem met een mes te lijf had willen gaan.

Aanleiding
De aanleiding voor de schietpartij is nooit helemaal helder geworden. Uit het politiedossier met wisselende verklaringen van slachtoffer, verdachte en getuigen doemt een beeld op van vermeende criminele gebeurtenissen als gevolg van een slepend conflict tussen de partijen van Albanese en Marokkaanse afkomst.

Strafblad
Het slachtoffer zit momenteel in België vast op verdenking van het plegen van drugsdelicten. Hij en de verdachte hebben in Nederland een flink strafblad. De rechtbank doet op woensdag 2 december uitspraak.

In de Limburgse kranten van donderdag staat een rechtbankverslag over deze zaak.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

roermond, schietpartij
Vier jaar cel voor schutter in Roermond
Eis: acht jaar voor poging tot moord in Weert
Ontucht en mishandeling op kamp Vlodrop, OM eist werkstraf
voetbal jeugd jongens
Advocaat verdachten kamp: 'het waren gewoon spelletjes'
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen