Overslaan en naar de inhoud gaan

OM eist voorwaardelijke werkstraf na schietincident Sittard

Geplaatst opmaandag 7 december 2020 - 12:57

De speciaal agent die in april 2019 een volstrekt onschuldige man neerschoot in Sittard, moet een voorwaardelijke werkstraf van 80 uur opgelegd krijgen.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag geëist voor de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem. Het gaat om speciaal agent 'B230' die op 26 april 2019 een 21-jarige neerschoot aan de Parallelweg. De neergeschoten man houdt aan het schietincident blijvend letsel over.

Wapenhandel
De 21-jarige man was door opsporingsdiensten ten onrechte aangezien voor een verdachte van wapenhandel in een terrorismeonderzoek, toen er een arrestatieteam op hem af werd gestuurd.

Lees ook: In arm geschoten 'terrorist' blijkt verkeerde man

Onbedoeld schot
Speciaal agent B230 van de Dienst Speciale Interventies, een medewerker van de marechaussee, wist niet waarom hij de verdachte ging aanhouden of dat dat een vergissing was, maar loste wel een onbedoeld schot door het bestuurdersraam bij de aanhouding.

Lees ook: Politie schiet bij aanhouding verdachte in hand

Blijvende zenuwpijn
De bovenarm van de onschuldige 21-jarige man werd daardoor verbrijzeld, waarbij zijn slagader werd geraakt. Aan het schot houdt hij blijvende zenuwpijn, krachtverlies, verminderde tastzin en kramp in zijn arm en hand over.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen