Overslaan en naar de inhoud gaan

OM eist voorwaardelijke werkstraf na schietincident Sittard

Geplaatst opmaandag 7 december 2020 - 12:57

De speciaal agent die in april 2019 een volstrekt onschuldige man neerschoot in Sittard, moet een voorwaardelijke werkstraf van 80 uur opgelegd krijgen.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag geëist voor de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem. Het gaat om speciaal agent 'B230' die op 26 april 2019 een 21-jarige neerschoot aan de Parallelweg. De neergeschoten man houdt aan het schietincident blijvend letsel over.

Wapenhandel
De 21-jarige man was door opsporingsdiensten ten onrechte aangezien voor een verdachte van wapenhandel in een terrorismeonderzoek, toen er een arrestatieteam op hem af werd gestuurd.

Lees ook: In arm geschoten 'terrorist' blijkt verkeerde man

Onbedoeld schot
Speciaal agent B230 van de Dienst Speciale Interventies, een medewerker van de marechaussee, wist niet waarom hij de verdachte ging aanhouden of dat dat een vergissing was, maar loste wel een onbedoeld schot door het bestuurdersraam bij de aanhouding.

Lees ook: Politie schiet bij aanhouding verdachte in hand

Blijvende zenuwpijn
De bovenarm van de onschuldige 21-jarige man werd daardoor verbrijzeld, waarbij zijn slagader werd geraakt. Aan het schot houdt hij blijvende zenuwpijn, krachtverlies, verminderde tastzin en kramp in zijn arm en hand over.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen