Overslaan en naar de inhoud gaan

OM eist taakstraf voor verblinden piloten met laserpen

Geplaatst opmaandag 11 januari 2021 - 21:05

Het openbaar ministerie (OM) in Gelderland eist een voorwaardelijke celstraf en een taakstraf tegen een 21-jarige man uit Afferden die piloten van een Apache-gevechtshelikopter met een laserpen zou hebben beschenen.

Dat meldt Omroep Gelderland.

Verblind
Volgens het OM raakten de piloot en zijn co-piloot hierdoor zodanig verblind dat er een gevaarlijke situatie ontstond. Zowel de 21-jarige verdachte als zijn vader stond maandag voor de rechter. De vader beweert dat hij de laserpen heeft gebruikt de bewuste 23ste april vorig jaar. Maar het OM verdenkt de zoon ervan dit daadwerkelijk gedaan te hebben.

Vader bekent, zoon verdacht
Volgens de vader hoorde hij buiten herrie, van wat achteraf de helikopter bleek. Hij zou daarom naar buiten zijn gelopen en scheen met de laserpen in de lucht om te zien waar het geluid vandaan kwam. Hij zei maandag tegen de rechter dat hij zich niet gerealiseerd had dat het incident 'zo'n heftige impact had op de piloten'. Toen de piloten verblind werden, vlogen ze op 230 meter hoogte en met een snelheid van 250 kilometer per uur.

Ondanks de bekentenis van de vader heeft het OM vrijspraak tegen de man geëist. Tegen de zoon is een voorwaardelijke celstraf van 9 maanden en een taakstraf van 240 uur geëist.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen