Overslaan en naar de inhoud gaan

OM eist taakstraf voor verblinden piloten met laserpen

Geplaatst opmaandag 11 januari 2021 - 21:05

Het openbaar ministerie (OM) in Gelderland eist een voorwaardelijke celstraf en een taakstraf tegen een 21-jarige man uit Afferden die piloten van een Apache-gevechtshelikopter met een laserpen zou hebben beschenen.

Dat meldt Omroep Gelderland.

Verblind
Volgens het OM raakten de piloot en zijn co-piloot hierdoor zodanig verblind dat er een gevaarlijke situatie ontstond. Zowel de 21-jarige verdachte als zijn vader stond maandag voor de rechter. De vader beweert dat hij de laserpen heeft gebruikt de bewuste 23ste april vorig jaar. Maar het OM verdenkt de zoon ervan dit daadwerkelijk gedaan te hebben.

Vader bekent, zoon verdacht
Volgens de vader hoorde hij buiten herrie, van wat achteraf de helikopter bleek. Hij zou daarom naar buiten zijn gelopen en scheen met de laserpen in de lucht om te zien waar het geluid vandaan kwam. Hij zei maandag tegen de rechter dat hij zich niet gerealiseerd had dat het incident 'zo'n heftige impact had op de piloten'. Toen de piloten verblind werden, vlogen ze op 230 meter hoogte en met een snelheid van 250 kilometer per uur.

Ondanks de bekentenis van de vader heeft het OM vrijspraak tegen de man geëist. Tegen de zoon is een voorwaardelijke celstraf van 9 maanden en een taakstraf van 240 uur geëist.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen