Overslaan en naar de inhoud gaan

OM eist ook in hoger beroep 5 jaar tegen politiemol

Geplaatst opmaandag 20 april 2020 - 15:38

Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep opnieuw 5 jaar gevangenisstraf tegen Mark M. uit Weert. De politiemol zou geheime informatie hebben verkocht aan criminelen.

De eis van 5 jaar is dezelfde als in de rechtszaak twee jaar geleden. Toen legde de rechtbank hem een gevangenisstraf op van 5 jaar. Mark M. werd na die veroordeling in hechtenis genomen, maar hij kwam door een fout van justitie weer vrij in afwachting van zijn hoger beroep.

Lees ook: Tikfout medewerker OM leidde tot vrijlating politiemol

Skypeverbinding
De zaak werd vandaag voor het gerechtshof in Den Bosch behandeld via een Skypeverbinding. M. woont en werkt in Oekraïne en kan vanwege de coronacrisis niet naar Nederland komen.

Video: L1

Lees ook: 'Politiemol' bij rechtszaak via videolink vanuit Oekraïne

Verklaring
Bij de behandeling van zijn persoonlijke omstandigheden las de Weertenaar een verklaring voor waarin hij vertelde dat het na 4 jaar eindelijk goed met hem gaat. Hij woont samen met zijn Oekraïense echtgenote en stiefdochter en heeft sinds kort een arbeidscontract.

Hel
Gevraagd naar de reden van de verhuizing naar Oekraïne, zei M. dat het leven in Nederland onmogelijk was gemaakt door alle aandacht in de media. "Daardoor kon ik nergens aan de bak komen", verklaarde hij. "Ook de twee periodes dat ik in de gevangenis zat, waren voor mij een hel, omdat (ex-)politiemensen daar steeds geconfronteerd worden met geweld van mede-gevangenen."

Gestraft
M., die alleen toegeeft dat hij aan undercover agenten geheime informatie heeft geleverd, hoopt dat de rechters rekening houden met zijn omstandigheden. "Ik ben al genoeg gestraft en hoop dat ik nu niet voor de derde keer alles verlies, terwijl ik net mijn leven op de rails heb."

Medeverdachte
Tegelijk met Mark M. diende het hoger beroep van medeverdachte S. die eerder tot 3 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld. Tegen hem eiste de aanklager 3 jaar celstraf, dezelfde straf die de rechtbank hem eerder oplegde.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen