Overslaan en naar de inhoud gaan

OM eist ook in hoger beroep 5 jaar tegen politiemol

Geplaatst opmaandag 20 april 2020 - 15:38

Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep opnieuw 5 jaar gevangenisstraf tegen Mark M. uit Weert. De politiemol zou geheime informatie hebben verkocht aan criminelen.

De eis van 5 jaar is dezelfde als in de rechtszaak twee jaar geleden. Toen legde de rechtbank hem een gevangenisstraf op van 5 jaar. Mark M. werd na die veroordeling in hechtenis genomen, maar hij kwam door een fout van justitie weer vrij in afwachting van zijn hoger beroep.

Lees ook: Tikfout medewerker OM leidde tot vrijlating politiemol

Skypeverbinding
De zaak werd vandaag voor het gerechtshof in Den Bosch behandeld via een Skypeverbinding. M. woont en werkt in Oekraïne en kan vanwege de coronacrisis niet naar Nederland komen.

Video: L1

Lees ook: 'Politiemol' bij rechtszaak via videolink vanuit Oekraïne

Verklaring
Bij de behandeling van zijn persoonlijke omstandigheden las de Weertenaar een verklaring voor waarin hij vertelde dat het na 4 jaar eindelijk goed met hem gaat. Hij woont samen met zijn Oekraïense echtgenote en stiefdochter en heeft sinds kort een arbeidscontract.

Hel
Gevraagd naar de reden van de verhuizing naar Oekraïne, zei M. dat het leven in Nederland onmogelijk was gemaakt door alle aandacht in de media. "Daardoor kon ik nergens aan de bak komen", verklaarde hij. "Ook de twee periodes dat ik in de gevangenis zat, waren voor mij een hel, omdat (ex-)politiemensen daar steeds geconfronteerd worden met geweld van mede-gevangenen."

Gestraft
M., die alleen toegeeft dat hij aan undercover agenten geheime informatie heeft geleverd, hoopt dat de rechters rekening houden met zijn omstandigheden. "Ik ben al genoeg gestraft en hoop dat ik nu niet voor de derde keer alles verlies, terwijl ik net mijn leven op de rails heb."

Medeverdachte
Tegelijk met Mark M. diende het hoger beroep van medeverdachte S. die eerder tot 3 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld. Tegen hem eiste de aanklager 3 jaar celstraf, dezelfde straf die de rechtbank hem eerder oplegde.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen