Overslaan en naar de inhoud gaan

OM eist drie jaar cel tegen 'verkrachtende' asielzoeker

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 16:40

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie jaar gevangenisstraf geëist tegen een twintigjarige Libische asielzoeker, omdat hij een vrouw zou hebben verkracht.

Volgens het OM is bewezen dat de man in oktober vorig jaar een 51-jarige vrouw verkrachtte en zwaar mishandelde.

Worsteling
Het incident vond op 13 oktober vorig jaar plaats in de buurt van de Groene Boord in Heerlen. Een getuige van de worsteling belde de politie. Volgens een agent reageerde de vrouw daarna aanvankelijk op geen enkele manier, totdat ze even later met haar ogen knipperde.

Dronken en boos
De asielzoeker stelt dat de vrouw hem betaalde seks in het vooruitzicht had gesteld, maar daarop terugkwam. Hij verklaart dat hij zich niet kon beheersen, omdat hij dronken en boos was en dat hij daarom de vrouw heeft geslagen. De verdachte ontkent de zware mishandeling en verkrachting.

Te hoog
Alper Cinar, advocaat van de verdachte, kan zich niet vinden in de strafeis. In zijn ogen kan verkrachting niet worden bewezen, mede door de tegenstrijdige verklaringen van het slachtoffer. Cinar zet in op vrijspraak voor verkrachting. "Al zijn er wel kritische noten te plaatsen over het geweld", zegt de raadsman. Dit was volgens hem echter een lichtere vorm van mishandeling.

Land uit
De rechtbank doet op 7 november uitspraak. Als de verdachte tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf wordt veroordeeld, moet hij in ieder geval na het uitzitten van die straf Nederland verlaten. Hij wordt dan uitgezet naar Duitsland. In dat land vroeg hij eerder asiel aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen