Overslaan en naar de inhoud gaan

OM eist celstraffen tot zeven jaar voor Parkstadbende

Geplaatst opmaandag 1 april 2019 - 15:46

Het Openbaar Ministerie (OM) eist celstraffen tussen één en zeven jaar voor twaalf leden van de Parkstadbende.

Dat heeft het OM maandag bekendgemaakt.

Woninginbraken
De veertien leden van de bende hebben zich tussen 2015 en 2017 schuldig gemaakt aan onder meer woninginbraken, diefstal van auto's, verboden wapenbezit en heling. Alle leden staan op dit moment terecht.

Lees ook: Inhoudelijke zitting tegen Parkstadbende van start

Dure auto's
Het OM vindt dat er sprake is van een criminele organisatie, die gericht is op het plegen van misdrijven. De groep hield zich vrijwel dagelijks bezig met het stelen van duurdere auto’s, het 'koud zetten' van die auto’s in garageboxen en loodsen, het strippen van auto’s en het doorverkopen van onderdelen. De gestolen auto’s werden ook gebruikt voor het plegen van woninginbraken.

Lees ook: Parkstadbende opnieuw voor de rechter: Wie is wie?

Maffia
De bende opereerde vooral in de regio Parkstad en werd in 2017 opgerold. Romano M. (22) is volgens justitie een van de kopstukken, samen met vader Pascal M., moeder Elizabeth C. en vriendin Naomi van E. Het OM vergeleek de bende eerder met de maffia vanwege de strakke hiërarchie die in de bende heerste.

In totaal zouden 75 mensen deel hebben uitgemaakt van de bende. Ze komen voornamelijk uit Heerlen en Brunssum.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen