Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

OM eist celstraffen tot zeven jaar voor Parkstadbende

Geplaatst opmaandag 1 april 2019 - 15:46

Het Openbaar Ministerie (OM) eist celstraffen tussen één en zeven jaar voor twaalf leden van de Parkstadbende.

Dat heeft het OM maandag bekendgemaakt.

Woninginbraken
De veertien leden van de bende hebben zich tussen 2015 en 2017 schuldig gemaakt aan onder meer woninginbraken, diefstal van auto's, verboden wapenbezit en heling. Alle leden staan op dit moment terecht.

Lees ook: Inhoudelijke zitting tegen Parkstadbende van start

Dure auto's
Het OM vindt dat er sprake is van een criminele organisatie, die gericht is op het plegen van misdrijven. De groep hield zich vrijwel dagelijks bezig met het stelen van duurdere auto’s, het 'koud zetten' van die auto’s in garageboxen en loodsen, het strippen van auto’s en het doorverkopen van onderdelen. De gestolen auto’s werden ook gebruikt voor het plegen van woninginbraken.

Lees ook: Parkstadbande opnieuw voor de rechter: Wie is wie?

Maffia
De bende opereerde vooral in de regio Parkstad en werd in 2017 opgerold. Romano M. (22) is volgens justitie een van de kopstukken, samen met vader Pascal M., moeder Elizabeth C. en vriendin Naomi van E. Het OM vergeleek de bende eerder met de maffia vanwege de strakke hiërarchie die in de bende heerste.

In totaal zouden 75 mensen deel hebben uitgemaakt van de bende. Ze komen voornamelijk uit Heerlen en Brunssum.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen