Overslaan en naar de inhoud gaan

OM eist celstraf van zes maanden tegen Robert Moszkowicz

Geplaatst opwoensdag 24 juni 2020 - 15:28

Het Openbaar Ministerie eist zes maanden gevangenisstraf tegen voormalig advocaat en fiscalist Robert Moszkowicz (67) voor belastingfraude.

Justitie verdenkt de uit Maastricht afkomstige Moszkowicz ervan dat hij van 2010 tot 2014 valse aangiftes omzetbelasting heeft ingediend en tot 2015 een ondeugdelijke administratie heeft gevoerd voor zijn juristenkantoor in Amsterdam. Daardoor liep de Belastingdienst 100.000 euro mis, stelt het OM.

Duizend pagina's
Moszkowicz was woensdagmiddag niet aanwezig in de rechtbank in Amsterdam, die de zaak, bestaande uit een dossier van duizend pagina's, behandelt. Hij was wegens gezondheidsredenen verhinderd en liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaat.

Chaos
Volgens de officier van justitie was het op het kantoor van Moszkowicz een chaos en is duidelijk dat hij zijn fiscale verplichtingen opzettelijk niet is nagekomen. "Het geld komt niet meer terug. Daarmee draait de samenleving op voor zijn gedrag", zei de officier van justitie. Uit het dossier blijkt volgens haar dat Moszkowicz al jaren geen jaarrekeningen meer indiende en dat zijn aangiftes omzetbelasting waren gebaseerd op schattingen, die hij telefonisch doorgaf aan zijn voormalige boekhouder.

Aanhoudingen en doorzoekingen
Het onderzoek naar Robert Moszkowicz kwam voort uit een belastingcontrole over de jaren 2010-2013. Die controles leidde tot november 2016 tot aanhoudingen en doorzoekingen door de FIOD.

Opspraak
Robert Moszkowicz behoort tot de bekende Maastrichtse advocatenfamilie Moszkowicz. Hij raakte al diverse malen in opspraak en werd in 2006 van het tableau geschrapt wegens onbehoorlijke praktijkvoering. Hij ging daarna verder als juridisch adviseur.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen