Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

OM eist celstraf tegen huisarts die seks had met patiënt

Geplaatst opdinsdag 29 mei 2018 - 10:49

Justitie heeft achttien maanden cel geëist tegen de huisarts uit Brunssum. De man heeft seks gehad met een patiënte.

Justitie eist een celstraf voor 'misbruik van wilsonbekwame en kwetsbaar persoon'. En voor misbruik maken van zijn 'gezag als dokter'.

De arts geeft toe seks met haar te hebben gehad. "Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren", zegt de huisarts. Volgens de officier van justitie heeft de huisarts de eed van Hippocrates geschonden. "Onbegrijpelijk dat deze verdachte nog aan het werk is: een huisarts die seks heeft met een patiënt in nood, dat kan niet."

Paniekaanval
Volgens de arts lokte de vrouw het uit. Toen hij haar borst onderzocht, zei zij dat ze het geslachtsdeel van de huisarts wilde zien. Justitie vindt het vreemd dat er een borstonderzoek werd gedaan. De arts bezocht de vrouw na een paniekaanval. "Waarom moet u van iemand in paniek de borst onderzoeken?", wil de officier van justitie weten.

Geen slip
"Toen zij zich uitkleedde had ze geen slip aan. Ik ben erin meegegaan vanwege een heftige periode. Ik had het moeten afkappen", verklaarde de huisarts geëmotioneerd. De arts had een conflict met een collega. Hierdoor was hij kwetsbaar en had hij stress en spanning.

Tweepersoonsbed
Na de seks moest de huisarts weg voor een spoedgeval. "Zij wilde dat ik bleef: 'Ik heb een tweepersoonsbed boven'. Maar ik moest en wilde weg." Na het voorval heeft hij haar doorverwezen naar een andere dokter. Daarna heeft hij haar nog wel opgezocht. "Ik wilde haar niet omkopen om te zwijgen. Wel zocht ik haar op om de zaak te bespreken. Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen."

Lees ook: Brunssumse huisarts bekent seks met patiënte

Kwetsbaar
De advocaat van de huisarts bestrijdt dat de patiënte wilsonbekwaam was. "Ze wist wel degelijk waarmee ze bezig was. Ze vroeg zelfs om een condoom", zo legt de advocaat uit. Hij ziet haar ook niet als kwetsbaar. Ook zou de vrouw een bericht hebben gestuurd naar een vriend: 'Ik ga drie ton eisen en ik maak zijn praktijk kapot.' De advocaat vindt de eis veel en veel te hoog. "Dit zou desastreus zijn voor zijn praktijk." De advocaat pleit voor een taakstraf, of een voorwaardelijke celstraf.

De advocaat van de vrouw eist overigens 20.000 euro voor psychische schade.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen