Overslaan en naar de inhoud gaan

OM eist cel voor fraude in stadskantoor Heerlen

Geplaatst opdonderdag 20 juni 2019 - 20:08

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag straffen tot twaalf maanden cel geëist tegen een ambtenaar van de gemeente Heerlen, een ex-ambtenaar en een bedrijfsmedewerker.

Het drietal zou de gemeente eind 2016 voor een bedrag tussen de 10.000 en 17.000 euro hebben opgelicht.

Nepfacturen
De twee gemeentewerkers zouden de steigerbouwen facturen hebben laten maken die naar de gemeente werd gestuurd, zonder dat het bedrijf daar iets voor had gedaan. Het geld werd dan onderling verdeeld. Ook lieten de ambtenaren privérekeningen door de gemeente betalen, en werd er volgens het OM gesjoemeld met offertes.

Lees ook: 'Ambtenaren Heerlen vervolgd voor corruptie'

Gevangenis
De ambtenaar hoorde een strafeis van twaalf maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Ook moet hij wat justitie betreft het met de fraude verdiende geld terugbetalen. Dat geldt ook voor de ambtenaar die niet meer bij de gemeente werkt, gecombineerd met een strafeis van zes maanden en 150 uur taakstraf. De bedrijfsmedewerker hoorde een eis van twee maanden cel en een werkstraf van 80 uur.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen