Overslaan en naar de inhoud gaan

OM eist cel voor fraude in stadskantoor Heerlen

Geplaatst opdonderdag 20 juni 2019 - 20:08

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag straffen tot twaalf maanden cel geëist tegen een ambtenaar van de gemeente Heerlen, een ex-ambtenaar en een bedrijfsmedewerker.

Het drietal zou de gemeente eind 2016 voor een bedrag tussen de 10.000 en 17.000 euro hebben opgelicht.

Nepfacturen
De twee gemeentewerkers zouden de steigerbouwen facturen hebben laten maken die naar de gemeente werd gestuurd, zonder dat het bedrijf daar iets voor had gedaan. Het geld werd dan onderling verdeeld. Ook lieten de ambtenaren privérekeningen door de gemeente betalen, en werd er volgens het OM gesjoemeld met offertes.

Lees ook: 'Ambtenaren Heerlen vervolgd voor corruptie'

Gevangenis
De ambtenaar hoorde een strafeis van twaalf maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Ook moet hij wat justitie betreft het met de fraude verdiende geld terugbetalen. Dat geldt ook voor de ambtenaar die niet meer bij de gemeente werkt, gecombineerd met een strafeis van zes maanden en 150 uur taakstraf. De bedrijfsmedewerker hoorde een eis van twee maanden cel en een werkstraf van 80 uur.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen