Overslaan en naar de inhoud gaan

OM eist cel voor fraude in stadskantoor Heerlen

Geplaatst opdonderdag 20 juni 2019 - 20:08

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag straffen tot twaalf maanden cel geëist tegen een ambtenaar van de gemeente Heerlen, een ex-ambtenaar en een bedrijfsmedewerker.

Het drietal zou de gemeente eind 2016 voor een bedrag tussen de 10.000 en 17.000 euro hebben opgelicht.

Nepfacturen
De twee gemeentewerkers zouden de steigerbouwen facturen hebben laten maken die naar de gemeente werd gestuurd, zonder dat het bedrijf daar iets voor had gedaan. Het geld werd dan onderling verdeeld. Ook lieten de ambtenaren privérekeningen door de gemeente betalen, en werd er volgens het OM gesjoemeld met offertes.

Lees ook: 'Ambtenaren Heerlen vervolgd voor corruptie'

Gevangenis
De ambtenaar hoorde een strafeis van twaalf maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Ook moet hij wat justitie betreft het met de fraude verdiende geld terugbetalen. Dat geldt ook voor de ambtenaar die niet meer bij de gemeente werkt, gecombineerd met een strafeis van zes maanden en 150 uur taakstraf. De bedrijfsmedewerker hoorde een eis van twee maanden cel en een werkstraf van 80 uur.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen