Overslaan en naar de inhoud gaan

OM eist 9 jaar cel en tbs tegen ontuchtverdachte Ricardo G.

Geplaatst opvrijdag 1 april 2016 - 13:14

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van negen jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 42-jarige ontuchtverdachte Ricardo G. uit Simpelveld.

Het OM acht bewezen dat Ricardo G. onder meer zijn nichtje seksueel misbruik heeft. Ook het misbruik van een 18 maanden oude baby kan volgens de Officier van Justitie bewezen worden, aan de hand van videomateriaal.

Misbruik
Ricardo G. stond deze week voor de rechter, omdat hij verdacht wordt van ontucht met minderjarigen, waaronder zijn nichtje. Bovendien zou hij daar foto's en video's van gemaakt hebben. Ook wordt hij verdacht van het stelselmatig verkrachten en mishandelen van zijn ex-vriendin.

Het ontucht met zijn zoontjes kan volgens het OM niet bewezen worden. De Officier van Justitie vraagt daarom voor deze aanklacht vrijspraak.

Voorarrest
Ricardo G. zit inmiddels al anderhalf jaar in voorarrest. Hij zou minimaal tweederde van zijn straf uit moeten zitten, voor hij behandeld mag worden in een tbs-kliniek.

Lees ook: Ricardo G. lijdt aan 'scheefgroei in persoonlijkheid'

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brunssumse incestzaak kent nieuwe ‘feiten’
Celstraf en tbs voor ontuchtpleger Ricardo G. (42)
Uitspraak in zaak ontuchtverdachte Ricardo G.
Eis: 12 maanden cel voor ontucht met stiefkleindochter
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen