Overslaan en naar de inhoud gaan

OM eist 9 jaar cel en tbs tegen ontuchtverdachte Ricardo G.

Geplaatst opvrijdag 1 april 2016 - 13:14

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van negen jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 42-jarige ontuchtverdachte Ricardo G. uit Simpelveld.

Het OM acht bewezen dat Ricardo G. onder meer zijn nichtje seksueel misbruik heeft. Ook het misbruik van een 18 maanden oude baby kan volgens de Officier van Justitie bewezen worden, aan de hand van videomateriaal.

Misbruik
Ricardo G. stond deze week voor de rechter, omdat hij verdacht wordt van ontucht met minderjarigen, waaronder zijn nichtje. Bovendien zou hij daar foto's en video's van gemaakt hebben. Ook wordt hij verdacht van het stelselmatig verkrachten en mishandelen van zijn ex-vriendin.

Het ontucht met zijn zoontjes kan volgens het OM niet bewezen worden. De Officier van Justitie vraagt daarom voor deze aanklacht vrijspraak.

Voorarrest
Ricardo G. zit inmiddels al anderhalf jaar in voorarrest. Hij zou minimaal tweederde van zijn straf uit moeten zitten, voor hij behandeld mag worden in een tbs-kliniek.

Lees ook: Ricardo G. lijdt aan 'scheefgroei in persoonlijkheid'

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Brunssumse incestzaak kent nieuwe ‘feiten’
Celstraf en tbs voor ontuchtpleger Ricardo G. (42)
Uitspraak in zaak ontuchtverdachte Ricardo G.
Eis: 12 maanden cel voor ontucht met stiefkleindochter
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen