Overslaan en naar de inhoud gaan

OM eist 5 jaar cel voor brein achter tuindersfraude

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 13:46

Tegen tuinbouwfraudeur Theo van K. heeft het Openbaar Ministerie (OM) vijf jaar cel geëist.

Theo van K. wordt gezien als de grote man achter de grootschalige fraude in de tuinbouw in Limburg en Brabant. Dat meldt het AD.

Lees ook: Om eist nog meer geld van 'brein' achter tuinbouwfraude

Schijnconstructie
De 71-jarige zakenman is volgens het OM het brein achter een schijnconstructie. Hij zou aardbeien en champignons goedkoop hebben laten oogsten door Poolse seizoensarbeiders, zo meldt de krant.

Illegale winst
De tuinders die in 2010 werden aangehouden, troffen in juli 2017 een schikking met het Openbaar Ministerie. De fraudeurs moesten 25 miljoen euro illegale winst terugbetalen.

Lees ook: Tuinders betalen 25 miljoen na fraude

Het OM verwijt de tuinders witwassen van inkomsten en valsheid in geschrifte. Theo van K. zou het meeste voordeel eruit hebben gehaald en moest voor de strafrechter verschijnen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen