Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

OM eist 4 jaar cel voor beramen aanslag op Wilders in Heerlen

Geplaatst opdonderdag 20 juni 2019 - 15:56

Het Openbaar Ministerie eist 4 jaar cel tegen een 61-jarige man uit Hoensbroek voor het 'beramen van een moordaanslag op PVV-voorman Geert Wilders' in Heerlen.

De man was op 9 maart van dit jaar bij een flyer-actie van Wilders in Heerlen, die campagne voerde voor de Provinciale Statenverkiezingen. Vlak voor de komst van Wilders werd hij aangehouden met een bijl en twee stanleymessen. Hij zou tegen een wijkagent hebben gezegd dat hij 'dat varken de kop in wilde slaan'.

Altijd twee stanleymesjes
Tijdens de rechtszaak zei de man dat het allemaal een grap was en niet zo bedoeld en dat hij toevallig aanwezig was. "Ik ben een aanhanger van Wilders, ik stem op hem en zou hem nooit iets aandoen, en dat wil ik hem ook per brief laten weten", verklaarde Dirk J. in de rechtbank. Hij draagt altijd twee stanleymesjes bij zich en had de bijl bij zich om grond te bewerken voor het inzaaien van een paar wietplantjes.

Geen grap
Een psycholoog stelt in zijn rapport dat het goed voorstelbaar is dat de verdachte zijn opmerkingen heeft onderschat. "Hij heeft niet goed kunnen overzien wat voor een dreiging dit heeft veroorzaakt", aldus de psycholoog. Justitie zegt dat de verdachte meerdere malen heeft verklaard dat hij Wilders wilde aanvallen en gelooft niet dat het om een grap gaat.

"Iedereen weet onder welke omstandigheden Geert Wilders moet werken", zei officier van justitie Joan Holthuis. De uitspraak is waarschijnlijk over 14 dagen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen