Overslaan en naar de inhoud gaan

OM eist 2,5 jaar cel voor misbruik minderjarig meisje

Geplaatst opwoensdag 30 januari 2019 - 14:26

De 55-jarige Edwin B. uit Weert heeft woensdag in de rechtbank van Maastricht 2,5 jaar onvoorwaardelijke celstraf tegen zich horen eisen voor seksueel misbruik van een toen elfjarig meisje.

De officier van justitie sprak woensdag over 'ernstige zedenfeiten'.

Seksuele handelingen
"Waarvan ik hier beschuldigd word, dat is absoluut niet waar. Dit heeft nooit plaatsgevonden", vertelde verdachte B. in de rechtszaal. "We gingen weleens samen douchen. Toen heb ik haar haren gewassen, maar daar waren geen seksuele handelingen bij. Wij waren daar gewoon heel vrij in."

Geslachtsdeel
In de rechtbank verklaarde de verdachte dat het toen elfjarige meisje weleens zijn geslachtsdeel heeft vastgepakt. "Ze vroeg op een gegeven moment: mag ik eens even voelen?", vertelde verdachte Edwin B. "In eerste instantie zei ik: nee dat wil ik niet. Toen vroeg ze: ach waarom niet, een keertje? Ik dacht toen bij mezelf: ach, waarom ook niet. Achteraf had ik dat nooit moeten doen. Ik voelde me best wel klote. Ik schaamde me ervoor. Ik had dat beter niet kunnen doen."

Afgetrokken
De rechter las woensdag een aantal verklaringen voor van het slachtoffer. Volgens het meisje zou zij de 55-jarige verdachte hebben afgetrokken en zou Edwin B. enkele malen bij haar zijn binnengedrongen.

Moeder
De seksuele handelingen zouden hebben plaatsgevonden in de periode van januari 2011 tot en met maart 2015. Edwin B. woonde toen samen met de moeder van het slachtoffer.

De moeder van het slachtoffer las een verklaring van het meisje voor. De advocaat van Edwin B. is het absoluut niet eens met de strafeis; zij pleit voor vrijspraak.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen