Overslaan en naar de inhoud gaan

OM: directeuren stalen tonnen van woningstichting

Geplaatst opdinsdag 28 januari 2020 - 17:23

Tegen de 77-jarige Jos P. en zijn zoon Noël (54) zijn gevangenisstraffen tot 15 maanden geëist omdat ze tonnen zouden hebben verduisterd bij de woningstichting Vitaal Wonen in Limbricht.

Dat zou tussen 2005 en 2012 zijn gebeurd, toen eerst de vader en later de zoon directeur was van de woningstichting voor armlastige en sociaal zwakkere mensen.

Zoon hoofdverdachte
Het Openbaar Ministerie ziet de zoon als hoofdverdachte. Hij volgde zijn vader in 2007 op als directeur en zou sindsdien ruim twee ton hebben verduisterd. Voor privé-uitgaven onttrok de zoon geld aan de woningstichting, onder meer voor zijn eigen huwelijksfeest. Ook het 1-jarig jubileum van dat huwelijk werd sluiks door de stichting betaald, stelt het OM. Vader P. heeft zich volgens de aanklager mede schuldig gemaakt aan het vervalsen van de administratie.

Celstraf geëist
Noël P. moet volgens het OM 15 maanden celstraf krijgen, waarvan vijf voorwaardelijk. Tegen de vader eiste de aanklager een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen