Overslaan en naar de inhoud gaan

OM in beroep tegen taakstraf apothekers

Geplaatst opwoensdag 9 mei 2018 - 11:40

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de taakstraf van de Maastrichtse apotheker Jef Prickartz en de vrijspraak van diens zoon.

De rechtbank in Rotterdam veroordeelde Prickartz, de eigenaar van apotheekketen Verenigde Apotheken Limburg (VAL), eind april tot een taakstraf van 180 uur, een voorwaardelijke celstraf van een jaar en een boete van een kwart miljoen euro. Medeverdachte, mede-eigenaar en zoon Jaap Prickartz werd vrijgesproken.

Lees ook: Taakstraf voor apotheker om valse declaraties

Grootschalige fraude
Het OM had 2,5 jaar cel en acht ton boete geëist voor grootschalige fraude met declaraties. Volgens het OM hebben vader en zoon tussen 2013 en 2016 gefraudeerd en meerdere zorgverzekeraars opgelicht.

Aangepaste software
De rechtbank achtte bewezen dat bij de tientallen VAL-vestigingen ongeveer 3,6 miljoen valse declaraties waren opgemaakt door een aanpassing van de declaratiesoftware. Maar oplichting is niet bewezen en ook is niet vastgesteld of en hoeveel schade de zorgverzekeraars hebben geleden.

Vader en zoon hebben altijd ontkend dat er doelbewust is gefraudeerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen