Overslaan en naar de inhoud gaan

OM: alle Hells Angels-activiteiten beëindigen

Geplaatst opwoensdag 6 maart 2019 - 10:11

De motorclub Hells Angels moet verboden worden. Dat betoogt het Openbaar Ministerie de komende dagen in de rechtbank in Utrecht.

"We zijn hier vandaag om een einde te maken aan alle Hells Angels-activiteiten", zei de officier van justitie woensdagochtend aan het begin van de civiele procedure.

Geweld faciliteren
Samen met de politie heeft het OM in een document van 1500 pagina's vastgelegd waarom de motorclub zou moeten worden verboden. In de rechtbank wordt daar een verkorte versie van gegeven. Volgens justitie 'verheerlijkt en faciliteert' de motorclub geweld en andere misdrijven.

Kerkrade
Het OM wijst bijvoorbeeld op het in brand steken van café Dacus in Kerkrade, in maart 2015. Cor S., toen kandidaat-lid van de Hells Angels, kreeg tien jaar gevangenisstraf opgelegd. Het motief voor het in brand steken van dat café, dat ook wel bekend stond als het Bandidoscafé van Kerkrade, was volgens het OM de felle territoriumstrijd tussen de rivaliserende bikerbendes. Een gezin met jonge kinderen dat boven het café woonde ontsnapte ternauwernood aan de dood.

Lees ook: 10 jaar cel voor brandstichting Kerkraads bikercafé

Onderafdeling
Het OM heeft de rechtbank gevraagd om een verbod op de buitenlandse corporatie de Hells Angels Motorcycle Club en de Nederlandse onderafdeling Hells Angels MC Holland. Zij komen later aan het woord om zich te verdedigen. In onze provincie zitten de chapters South City en Limburg.

29 mei
Voor de zaak zijn woensdag en donderdag de hele dag uitgetrokken en komende weken zijn er nog twee uitloopdagen. Op 29 mei wordt de uitspraak verwacht. Een eerdere poging van het OM om de Hells Angels te laten verbieden, strandde tien jaar geleden.

Verboden
De afgelopen jaren werden wel de motorclubs
Bandidos en Satudarah in civiele procedures door de rechter verboden. Onlangs begon het OM eveneens een procedure om No Surrender te laten verbieden.

Lees ook: Deur geopend voor Bandidos: géén geheel verbod

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen