Overslaan en naar de inhoud gaan

Olympisch kampioen triatlon grijpt Europese titel in Weert

Geplaatst opzaterdag 1 juni 2019 - 19:52

De Brit Alistair Brownlee heeft zich in Weert onder zware omstandigheden gekroond tot Europees kampioen triatlon bij de Heren-Elite.

De tweevoudig Olympisch kampioen kwam in de hitte solo over de finishstreep en breidde zijn toch al imposante prijzenkast daarmee nog maar eens uit.

Britse vlag
Brownlee zat bij het zwem-, fiets- én hardloopgedeelte van de wedstrijd telkens in de kopgroep. Op de hardloopschoenen koos hij definitief het hazenpad en liet hij de voltallige concurrentie achter zich. Met een Britse vlag over de schouders kwam hij na 1:35:01 binnen.

Podium
De Portugees Joao Pereira legde beslag op de tweede plaats, 21 seconden achter de Britse winnaar. De Belg Jelle Geens, die door veel landgenoten langs het parcours werd aangemoedigd, mocht eveneens naar het podium: hij werd op 54 seconden achterstand derde.

Keulen
De Nederlandse triatleten speelden geen rol van betekenis in de wedstrijd. De enige Limburgse deelnemer, Youri Keulen uit Spaubeek, werd op ruim negen minuten achterstand 44ste. Donald Hillebregt was met een 27ste eindklassering de beste Nederlander van het stel.

Lees ook: Cuijpers in Weert beste Nederlander op EK voor junioren

Mixed relay
Het EK Triathlon in Weert eindigt zondag, met de mixed relay-discipline. 1Limburg en L1 doen online rechtstreeks verslag van de Elite-wedstrijden. Het sluitstuk is zondag vanaf 16:00 uur te volgen via een livestream.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen