Overslaan en naar de inhoud gaan

Ollongren naar Limburg om te praten over bestuurscrisis

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 13:56

Demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken komt vrijdag naar Limburg om met de Provinciale Staten te praten over de ontstane bestuurscrisis.

De minister wil met de fractievoorzitters van de Provinciale Staten praten 'over de ontstane situatie', laat haar woordvoerder weten.

Debat
Ollongren sprak maandag al telefonisch met gouverneur Theo Bovens. De Staten debatteren vrijdag over de manier waarop de provincie weer bestuurd kan worden.

Lees ook: Ollongren bezorgd over bestuurlijke situatie Limburg

Integriteitskwestie
Het overgebleven provinciebestuur en gouverneur stapten vorige week vrijdag op als gevolg van de affaire-Vrehen. Bovens blijft wel nog aan als waarnemend gouverneur om toch nog enigszins op de winkel te passen. Dat gebeurde tijdens een Statendebat waarin duidelijk werd dat er bij Provinciale Staten weinig vertrouwen was in de manier waarop het provinciebestuur omging met de zoveelste integriteitskwestie in Limburg.

Lees ook: Bestuurloos Limburg: dit mag waarnemer Bovens nog wel

Verantwoordelijk
Kort na het NRC-artikel waarin duidelijk werd dat oud-gedeputeerde Herman Vrehen als directeur van landsschapsstichting IKL subsidiegeld gebruikte voor opdrachten aan zijn eigen bedrijven, stapten al Ger Koopmans en Hubert Mackus al op als gedeputeerden. Deze CDA'ers waren binnen de provincie verantwoordelijk over het subsidie- en landschapsbeleid. De affaire kostte ook al verschillende bestuurders bij andere Limburgse landschapsinstellingen hun baan. Ook over burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten worden vragen gesteld. Hij was toezichthouder bij IKL.

Lees ook: Oppositie Eijsden-Margraten wil uitleg burgemeester

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen