Overslaan en naar de inhoud gaan

Ollongren naar Limburg om te praten over bestuurscrisis

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 13:56

Demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken komt vrijdag naar Limburg om met de Provinciale Staten te praten over de ontstane bestuurscrisis.

De minister wil met de fractievoorzitters van de Provinciale Staten praten 'over de ontstane situatie', laat haar woordvoerder weten.

Debat
Ollongren sprak maandag al telefonisch met gouverneur Theo Bovens. De Staten debatteren vrijdag over de manier waarop de provincie weer bestuurd kan worden.

Lees ook: Ollongren bezorgd over bestuurlijke situatie Limburg

Integriteitskwestie
Het overgebleven provinciebestuur en gouverneur stapten vorige week vrijdag op als gevolg van de affaire-Vrehen. Bovens blijft wel nog aan als waarnemend gouverneur om toch nog enigszins op de winkel te passen. Dat gebeurde tijdens een Statendebat waarin duidelijk werd dat er bij Provinciale Staten weinig vertrouwen was in de manier waarop het provinciebestuur omging met de zoveelste integriteitskwestie in Limburg.

Lees ook: Bestuurloos Limburg: dit mag waarnemer Bovens nog wel

Verantwoordelijk
Kort na het NRC-artikel waarin duidelijk werd dat oud-gedeputeerde Herman Vrehen als directeur van landsschapsstichting IKL subsidiegeld gebruikte voor opdrachten aan zijn eigen bedrijven, stapten al Ger Koopmans en Hubert Mackus al op als gedeputeerden. Deze CDA'ers waren binnen de provincie verantwoordelijk over het subsidie- en landschapsbeleid. De affaire kostte ook al verschillende bestuurders bij andere Limburgse landschapsinstellingen hun baan. Ook over burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten worden vragen gesteld. Hij was toezichthouder bij IKL.

Lees ook: Oppositie Eijsden-Margraten wil uitleg burgemeester

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen