Overslaan en naar de inhoud gaan

Ollongren bezorgd om bestuurlijke situatie in Limburg

Geplaatst opvrijdag 9 april 2021 - 19:58

Demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) is bezorgd over de ontstane bestuurlijke situatie in Limburg na het opstappen van het provinciebestuur en de gouverneur, Theo Bovens.

Ze gaat zo spoedig mogelijk met Bovens in overleg om te bepalen wat de volgende stap moet zijn, laat Ollongren in een eerste reactie weten.

Geen nieuwe verkiezingen
Nieuwe verkiezingen in de provincie zijn niet aan de orde. Net als in gemeenten worden politici in de provincie voor vier jaar gekozen en eventuele crisissituaties moeten ze zelf oplossen, laat een woordvoerster van het ministerie weten.

Zeldzaamheid
Het komt bijna nooit voor dat een provinciebestuur aftreedt. In 2009 gebeurde dat wel in Noord-Holland nadat was gebleken dat de provincie bijna 80 miljoen euro had weggezet bij de IJslandse bank Landsbanki. De bank ging vanwege de wereldwijde kredietcrisis failliet, waardoor de provincie in moeilijkheden kwam en een politieke crisis uitbrak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen