Overslaan en naar de inhoud gaan

Oliseh: Gün is 'shameful', 'horrible' én 'disrespectful'

Geplaatst opwoensdag 11 april 2018 - 13:56

Sunday Oliseh heeft voor het eerst zelf gereageerd op de arbitragezaak tussen hemzelf en Fortuna Sittard. De Nigeriaan is in zijn persoonlijke pleidooi bepaald niet mals voor clubeigenaar Isitan Gün.

Oliseh heeft gedurende de zaak de media gemeden, omdat volgens hem de waarheid altijd boven tafel komt. Met de uitspraak van de arbitragecommissie van de KNVB is dat nu het geval, schrijft hij op zijn website.

Gewonnen
In navolging van zijn zaakwaarnemer Carlos Barros is ook Oliseh stellig: ze hebben de zaak van Fortuna gewonnen. Wat dat betreft brengen de kampen Oliseh én Fortuna een identiek beeld naar buiten, want ook de club vindt dat zij een overwinning heeft geboekt.

Lees ook: Oliseh fel na oordeel KNVB: 'Reactie Fortuna is lomp'

Veeg uit de pan
De, naar eigen zeggen, succesvolle coach heeft echter nog wel een veeg uit de pan in de richting van Gün in petto. "Geen enkele club of voorzitter in Europa behandelt een succesvolle coach op zo'n manier, tenzij de coach iets schandaligs heeft gedaan. Dat is hier in de verste verte niet het geval."

Schandelijk
Om onder woorden te brengen wat hij vindt van zijn schorsing, die de clubleiding hem zou hebben opgelegd omdat hij spelers aanspoorde zwart geld te weigeren, mijdt Oliseh de superlatieven niet: "The most shameful, horrible, ungrateful and disrespectful thing any club president can do to its loyal and succesful serving coach." Vrij vertaald noemt Oliseh die ingreep 'schandelijk, verschrikkelijk, ondankbaar en respectloos'.

Geen terugkeer
De arbitragecommissie van de KNVB besloot vorige week dat Fortuna de Nigeriaanse oefenmeester niet hoeft te laten terugkeren als coach, omdat de arbeidsrelatie verstoord is. Wel moet de club hem een gedeelte van zijn salaris, zo'n 90.000 euro, betalen. De zaak werd aangespannen door Oliseh om zijn terugkeer als trainer af te dwingen.

Lees ook: Fortuna Sittard wees trainer Sunday Oliseh terecht de deur

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen