Overslaan en naar de inhoud gaan

Oliseh: Gün is 'shameful', 'horrible' én 'disrespectful'

Geplaatst opwoensdag 11 april 2018 - 13:56

Sunday Oliseh heeft voor het eerst zelf gereageerd op de arbitragezaak tussen hemzelf en Fortuna Sittard. De Nigeriaan is in zijn persoonlijke pleidooi bepaald niet mals voor clubeigenaar Isitan Gün.

Oliseh heeft gedurende de zaak de media gemeden, omdat volgens hem de waarheid altijd boven tafel komt. Met de uitspraak van de arbitragecommissie van de KNVB is dat nu het geval, schrijft hij op zijn website.

Gewonnen
In navolging van zijn zaakwaarnemer Carlos Barros is ook Oliseh stellig: ze hebben de zaak van Fortuna gewonnen. Wat dat betreft brengen de kampen Oliseh én Fortuna een identiek beeld naar buiten, want ook de club vindt dat zij een overwinning heeft geboekt.

Lees ook: Oliseh fel na oordeel KNVB: 'Reactie Fortuna is lomp'

Veeg uit de pan
De, naar eigen zeggen, succesvolle coach heeft echter nog wel een veeg uit de pan in de richting van Gün in petto. "Geen enkele club of voorzitter in Europa behandelt een succesvolle coach op zo'n manier, tenzij de coach iets schandaligs heeft gedaan. Dat is hier in de verste verte niet het geval."

Schandelijk
Om onder woorden te brengen wat hij vindt van zijn schorsing, die de clubleiding hem zou hebben opgelegd omdat hij spelers aanspoorde zwart geld te weigeren, mijdt Oliseh de superlatieven niet: "The most shameful, horrible, ungrateful and disrespectful thing any club president can do to its loyal and succesful serving coach." Vrij vertaald noemt Oliseh die ingreep 'schandelijk, verschrikkelijk, ondankbaar en respectloos'.

Geen terugkeer
De arbitragecommissie van de KNVB besloot vorige week dat Fortuna de Nigeriaanse oefenmeester niet hoeft te laten terugkeren als coach, omdat de arbeidsrelatie verstoord is. Wel moet de club hem een gedeelte van zijn salaris, zo'n 90.000 euro, betalen. De zaak werd aangespannen door Oliseh om zijn terugkeer als trainer af te dwingen.

Lees ook: Fortuna Sittard wees trainer Sunday Oliseh terecht de deur

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen