Overslaan en naar de inhoud gaan

Oliseh fel na oordeel KNVB: 'Reactie Fortuna is lomp'

Geplaatst opzaterdag 7 april 2018 - 6:00

Sunday Oliseh is tevreden met het oordeel van de arbitragecommissie van de KNVB. "Oliseh heeft de kwestie van Fortuna gewonnen."

Dat zegt zijn zaakwaarnemer Carlos Barros tegen 1Limburg.

Verstoorde arbeidsrelatie
De arbitragecommissie van de KNVB heeft vrijdag beslist dat Fortuna de Nigeriaanse oefenmeester niet hoeft te laten terugkeren als coach, omdat de arbeidsrelatie verstoord is. Volgens Fortuna Sittard heeft de club daarmee een overwinning geboekt.

Lees ook: Fortuna Sittard wees trainer Sunday Oliseh terecht de deur

Lompheid
"Het is tekenend voor de lompheid van Isitan Gün", haalt de zaakwaarnemer namens Oliseh hard uit naar de Turkse voorzitter van Fortuna. "Hij doet nu alsof hij de kwestie gewonnen heeft. Net zoals hij wilde laten overkomen dat er een verstoorde arbeidsrelatie was."

Non-actief
Oliseh wilde via de arbitragecommissie zijn terugkeer als trainer afdwingen. De oefenmeester werd op 14 februari door de club op non-actief gesteld. Volgens Fortuna was er sprake van verwijtbaar en ontoelaatbaar handelen.

Lees ook: Trainerschap Oliseh spraakmakend van begin tot eind

Contract
De KNVB vindt het vreemd dat het contract van Oliseh in mei 2017 is verlengd, terwijl er toen binnen de club al twijfels over de Nigeriaan waren, zo staat in het vonnis. Verder zegt de commissie dat ook Fortuna schuldig is aan de vete.

Leugens en pesterijen
Vooral over dat laatste punt is Barros erg te spreken. Hij vindt het een goede zaak dat de arbitragecommissie hier oog voor heeft. "Als je het contract van een succestrainer als Oliseh eerst verlengt om hem vervolgens weg te jagen omdat hij zich niet laat dicteren krijg je vanzelf een verstoorde arbeidsrelatie", zegt de zaakwaarnemer. Volgens Barros hebben alle 'leugens en pesterijen' hiertoe geleid.

Circus
"Door nu te pronken en zichzelf op de borst te kloppen dat Oliseh niet meer terugkomt, is op zijn zachtst gezegd ironisch", haalt Barros nogmaals uit naar Gün. "Als hij met ons het ontslag had willen bespreken zoals professionele clubs dat doen, was dit hele circus nergens voor nodig geweest." De zaakwaarnemer denkt dan ook dat Fortuna op deze manier onder een ontslagvergoeding uit probeerde te komen. "Gierig en respectloos."

Salaris
Hoewel Oliseh zijn baan niet heeft teruggekregen, is zijn zaakwaarnemer tevreden met de uitkomst. Zo moeten de Sittardenaren de Nigeriaan nog een gedeelte van zijn salaris uitbetalen. Het gaat om 90.000 euro bruto. "De arbitragecommissie heeft gelukkig door deze regen aan verklaringen heen gekeken en een ontslagvergoeding toegekend aan mijn cliënt", zegt Barros. "Overduidelijk bewijs dat Sunday deze zaak heeft gewonnen."

Winnaar
Niet alleen Oliseh en zijn zaakwaarnemer vinden dat zij als 'winnaar' uit de bus zijn gekomen. Ook Fortuna kan leven met het vonnis van de arbitragecommissie. Fortuna-preses Isitan Gün is tevreden met de uitkomst, liet hij vrijdagavond weten. De Turkse zakenman vindt het vooral fijn dat zijn club de focus weer kan verleggen op voetbal. "We zijn blij dat de pogingen van Oliseh om van de kern van de zaak af te leiden, door ongefundeerde beschuldigingen en aantijgingen te uiten, geen gehoor hebben gevonden bij de commissie", reageerde hij.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen