Overslaan en naar de inhoud gaan

Oliseh fel na oordeel KNVB: 'Reactie Fortuna is lomp'

Geplaatst opzaterdag 7 april 2018 - 6:00

Sunday Oliseh is tevreden met het oordeel van de arbitragecommissie van de KNVB. "Oliseh heeft de kwestie van Fortuna gewonnen."

Dat zegt zijn zaakwaarnemer Carlos Barros tegen 1Limburg.

Verstoorde arbeidsrelatie
De arbitragecommissie van de KNVB heeft vrijdag beslist dat Fortuna de Nigeriaanse oefenmeester niet hoeft te laten terugkeren als coach, omdat de arbeidsrelatie verstoord is. Volgens Fortuna Sittard heeft de club daarmee een overwinning geboekt.

Lees ook: Fortuna Sittard wees trainer Sunday Oliseh terecht de deur

Lompheid
"Het is tekenend voor de lompheid van Isitan Gün", haalt de zaakwaarnemer namens Oliseh hard uit naar de Turkse voorzitter van Fortuna. "Hij doet nu alsof hij de kwestie gewonnen heeft. Net zoals hij wilde laten overkomen dat er een verstoorde arbeidsrelatie was."

Non-actief
Oliseh wilde via de arbitragecommissie zijn terugkeer als trainer afdwingen. De oefenmeester werd op 14 februari door de club op non-actief gesteld. Volgens Fortuna was er sprake van verwijtbaar en ontoelaatbaar handelen.

Lees ook: Trainerschap Oliseh spraakmakend van begin tot eind

Contract
De KNVB vindt het vreemd dat het contract van Oliseh in mei 2017 is verlengd, terwijl er toen binnen de club al twijfels over de Nigeriaan waren, zo staat in het vonnis. Verder zegt de commissie dat ook Fortuna schuldig is aan de vete.

Leugens en pesterijen
Vooral over dat laatste punt is Barros erg te spreken. Hij vindt het een goede zaak dat de arbitragecommissie hier oog voor heeft. "Als je het contract van een succestrainer als Oliseh eerst verlengt om hem vervolgens weg te jagen omdat hij zich niet laat dicteren krijg je vanzelf een verstoorde arbeidsrelatie", zegt de zaakwaarnemer. Volgens Barros hebben alle 'leugens en pesterijen' hiertoe geleid.

Circus
"Door nu te pronken en zichzelf op de borst te kloppen dat Oliseh niet meer terugkomt, is op zijn zachtst gezegd ironisch", haalt Barros nogmaals uit naar Gün. "Als hij met ons het ontslag had willen bespreken zoals professionele clubs dat doen, was dit hele circus nergens voor nodig geweest." De zaakwaarnemer denkt dan ook dat Fortuna op deze manier onder een ontslagvergoeding uit probeerde te komen. "Gierig en respectloos."

Salaris
Hoewel Oliseh zijn baan niet heeft teruggekregen, is zijn zaakwaarnemer tevreden met de uitkomst. Zo moeten de Sittardenaren de Nigeriaan nog een gedeelte van zijn salaris uitbetalen. Het gaat om 90.000 euro bruto. "De arbitragecommissie heeft gelukkig door deze regen aan verklaringen heen gekeken en een ontslagvergoeding toegekend aan mijn cliënt", zegt Barros. "Overduidelijk bewijs dat Sunday deze zaak heeft gewonnen."

Winnaar
Niet alleen Oliseh en zijn zaakwaarnemer vinden dat zij als 'winnaar' uit de bus zijn gekomen. Ook Fortuna kan leven met het vonnis van de arbitragecommissie. Fortuna-preses Isitan Gün is tevreden met de uitkomst, liet hij vrijdagavond weten. De Turkse zakenman vindt het vooral fijn dat zijn club de focus weer kan verleggen op voetbal. "We zijn blij dat de pogingen van Oliseh om van de kern van de zaak af te leiden, door ongefundeerde beschuldigingen en aantijgingen te uiten, geen gehoor hebben gevonden bij de commissie", reageerde hij.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen