Overslaan en naar de inhoud gaan

Olijvenkraam van twee ton gestolen uit zijtuin

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 13:52

Dieven hebben in de nacht van woensdag op donderdag een olijvenverkoopkraam uit de zijtuin van een Weerter marktondernemer gestolen.

De rovers sloegen tussen 1:00 en 7:00 uur toe aan de Magdalenastraat.

Doodzonde
"Ik was in shock toen ik zag dat mijn kraam verdwenen was. Heel jammer dat er mensen zijn die zoiets kunnen doen in deze moeilijke tijd", zegt eigenaar Volkan Muftuoglu.

Schadepost
Zo'n vijf maanden geleden kocht hij de verkoopwagen zodat hij op de markt in Weert olijven en andere delicatessen kon verkopen. "Ik was nog bezig met het opknappen van het interieur. De aanschaf van de kraam en het opknappen heeft me in totaal zo'n 10.000 euro gekost", vertelt Muftuoglu.

Twee ton
De wagen was volgens hem afgesloten. De eigenaar is verbaasd hoe de dieven de kraam hebben kunnen meenemen. "Dat ding weegt ongeveer twee ton. Makkelijk krijg je hem niet weggesleept." Muftuoglu heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Als gevolg van de diefstal kan de ondernemer naar alle waarschijnlijkheid zaterdag niet op de markt in Weert staan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen