Overslaan en naar de inhoud gaan

Olijvenkraam van twee ton gestolen uit zijtuin

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 13:52

Dieven hebben in de nacht van woensdag op donderdag een olijvenverkoopkraam uit de zijtuin van een Weerter marktondernemer gestolen.

De rovers sloegen tussen 1:00 en 7:00 uur toe aan de Magdalenastraat.

Doodzonde
"Ik was in shock toen ik zag dat mijn kraam verdwenen was. Heel jammer dat er mensen zijn die zoiets kunnen doen in deze moeilijke tijd", zegt eigenaar Volkan Muftuoglu.

Schadepost
Zo'n vijf maanden geleden kocht hij de verkoopwagen zodat hij op de markt in Weert olijven en andere delicatessen kon verkopen. "Ik was nog bezig met het opknappen van het interieur. De aanschaf van de kraam en het opknappen heeft me in totaal zo'n 10.000 euro gekost", vertelt Muftuoglu.

Twee ton
De wagen was volgens hem afgesloten. De eigenaar is verbaasd hoe de dieven de kraam hebben kunnen meenemen. "Dat ding weegt ongeveer twee ton. Makkelijk krijg je hem niet weggesleept." Muftuoglu heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Als gevolg van de diefstal kan de ondernemer naar alle waarschijnlijkheid zaterdag niet op de markt in Weert staan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen