Overslaan en naar de inhoud gaan

Oliebollenkraam na dertig jaar afgeserveerd

Geplaatst opdonderdag 26 januari 2017 - 7:21

Oliebollenbakker Erik Verwijk uit Weert dreigt na dertig jaar te moeten stoppen met zijn gebakkraam.

De reden hiervoor is het nieuwe standplaatsenbeleid voor de verkoop van oliebollen in de gemeente.

Hoogste bieder
De gemeente voerde vorig jaar een nieuw standplaatsenbeleid in. De gemeente kent vier vaste seizoensplaatsen waar in de wintermaanden continu gebakken en verkocht mag worden. Vanaf dit jaar worden die plaatsen aan de hoogste inschrijver gegund in plaats van aan degene die het jaar ervoor ook de vergunning had.

Spelletje
Verwijk gaat in ieder geval niet onnodig de portemonnee trekken. "Ik heb in ieder geval besloten niet aan het spelletje mee te doen", zegt hij. "Ik schrijf in maart in voor het bedrag waarvoor ik hier nu ook sta, maar ik weet nu al dat ik mijn plek dan kwijt ben. Ik kan wel meer bieden, maar je moet het ook maar weer terug zien te verdienen."

Des duivels
"Al dertig jaar sta ik met mijn kraam in Weert", verzucht de oliebollenbakker. "Ruim twintig jaar op de Wilhelminasingel, maar na klachten van flatbewoners moest ik verkassen. Op de Markt in Weert werd er ook weer geklaagd, waarna ik bij de gemeente opperde om op het Stationsplein te gaan staan. Elke keer heb ik gedaan wat de gemeente van me vroeg, elke keer opnieuw een klantenkring opgebouwd en nu word ik op zo’n manier afgeserveerd. Het zit me hoog."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Petitie voor oliebollenkraam die dreigt te verdwijnen
Nieuw hoofdstuk in 'oliebollengate'
Bakker gooit het gas erop: 1800 oliebollen per uur
Bakkers verrast door rampzalig resultaat in oliebollentest
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen