Overslaan en naar de inhoud gaan

Oliebollenkraam na dertig jaar afgeserveerd

Geplaatst opdonderdag 26 januari 2017 - 7:21

Oliebollenbakker Erik Verwijk uit Weert dreigt na dertig jaar te moeten stoppen met zijn gebakkraam.

De reden hiervoor is het nieuwe standplaatsenbeleid voor de verkoop van oliebollen in de gemeente.

Hoogste bieder
De gemeente voerde vorig jaar een nieuw standplaatsenbeleid in. De gemeente kent vier vaste seizoensplaatsen waar in de wintermaanden continu gebakken en verkocht mag worden. Vanaf dit jaar worden die plaatsen aan de hoogste inschrijver gegund in plaats van aan degene die het jaar ervoor ook de vergunning had.

Spelletje
Verwijk gaat in ieder geval niet onnodig de portemonnee trekken. "Ik heb in ieder geval besloten niet aan het spelletje mee te doen", zegt hij. "Ik schrijf in maart in voor het bedrag waarvoor ik hier nu ook sta, maar ik weet nu al dat ik mijn plek dan kwijt ben. Ik kan wel meer bieden, maar je moet het ook maar weer terug zien te verdienen."

Des duivels
"Al dertig jaar sta ik met mijn kraam in Weert", verzucht de oliebollenbakker. "Ruim twintig jaar op de Wilhelminasingel, maar na klachten van flatbewoners moest ik verkassen. Op de Markt in Weert werd er ook weer geklaagd, waarna ik bij de gemeente opperde om op het Stationsplein te gaan staan. Elke keer heb ik gedaan wat de gemeente van me vroeg, elke keer opnieuw een klantenkring opgebouwd en nu word ik op zo’n manier afgeserveerd. Het zit me hoog."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Petitie voor oliebollenkraam die dreigt te verdwijnen
Nieuw hoofdstuk in 'oliebollengate'
Bakker gooit het gas erop: 1800 oliebollen per uur
Bakkers verrast door rampzalig resultaat in oliebollentest
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen