Overslaan en naar de inhoud gaan

Oliebedrijf Aramco neemt meerderheidsbelang in Sabic

Geplaatst opwoensdag 27 maart 2019 - 18:23

Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco legt ruim 69 miljard dollar op tafel voor een meerderheidsbelang van 70 procent in het eveneens Saudische petrochemische bedrijf Sabic.

Dat maakte Aramco bekend via een mededeling op Twitter. Het Europese hoofdkantoor van Sabic staat in Sittard, met een grote productielocatie op Chemelot.

Investeringsfonds
Aramco neemt het belang in Sabic over van staatsinvesteringsfonds Public Investment Fund (PIF). Er zou maanden zijn onderhandeld over de transactie. Het is de grootste overnamedeal in het Midden-Oosten ooit. De resterende 30 procent van Sabic wordt verhandeld op de aandelenbeurs van Saudi-Arabië. Aramco heeft aangegeven deze aandelen niet te willen kopen.

Verbreding
Met het meerderheidsbelang in Sabic verbreedt Aramco zijn activiteiten van de winning van olie en gas naar petrochemische producten zoals plastics, chemicaliën en kunstmest. Volgens Aramco ontstaan door de deal 'nieuwe mogelijkheden in de snel groeiende petrochemische sector.'

Sabic is wereldwijd actief in meer dan vijftig landen, waaronder Nederland, en telt ruim 35.000 werknemers.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen