Overslaan en naar de inhoud gaan

Oliebedrijf Aramco neemt meerderheidsbelang in Sabic

Geplaatst opwoensdag 27 maart 2019 - 18:23

Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco legt ruim 69 miljard dollar op tafel voor een meerderheidsbelang van 70 procent in het eveneens Saudische petrochemische bedrijf Sabic.

Dat maakte Aramco bekend via een mededeling op Twitter. Het Europese hoofdkantoor van Sabic staat in Sittard, met een grote productielocatie op Chemelot.

Investeringsfonds
Aramco neemt het belang in Sabic over van staatsinvesteringsfonds Public Investment Fund (PIF). Er zou maanden zijn onderhandeld over de transactie. Het is de grootste overnamedeal in het Midden-Oosten ooit. De resterende 30 procent van Sabic wordt verhandeld op de aandelenbeurs van Saudi-Arabië. Aramco heeft aangegeven deze aandelen niet te willen kopen.

Verbreding
Met het meerderheidsbelang in Sabic verbreedt Aramco zijn activiteiten van de winning van olie en gas naar petrochemische producten zoals plastics, chemicaliën en kunstmest. Volgens Aramco ontstaan door de deal 'nieuwe mogelijkheden in de snel groeiende petrochemische sector.'

Sabic is wereldwijd actief in meer dan vijftig landen, waaronder Nederland, en telt ruim 35.000 werknemers.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen