Overslaan en naar de inhoud gaan

Olav Mol wint prijs voor 'Yo hé, yo ho, yo fucking bizar'

Geplaatst opzondag 11 december 2016 - 15:18

Olav Mol heeft zaterdag de Theo Koomen Award gewonnen voor zijn commentaar bij de zege van Max Verstappen in de GP van Spanje.

De award gaat sinds 2012 ieder jaar naar de beste sportcommentator van het jaar.

Bizar
Olav Mol kreeg de prijs voor zijn commentaar tijdens de laatste ronde van de Grand Prix. De commentator was tijdens die historische ronde duidelijk hoorbaar emotioneel en eindige met het inmiddels al bekende 'Yo hé, yo ho, yo fucking bizar', toen Verstappen de finishlijn als eerste passeerde.

Janken
Volgens Mol geen ingestudeerde kreet. "Als commentator kan je niet nadenken over wat je gaat zeggen. Je zit in het moment, het gaat zoals het gaat", vertelt hij aan GP Update. Ook blikt hij daar nog even terug op die dag. "Ik zat gewoon te janken, maar moest tegelijk ook doorpraten. Dat schijnt namelijk mijn vak te zijn. Ik heb wel eens eerder een brok in mijn keel gehad bij bijzondere overwinningen of kampioenschappen, maar nooit eerder voelde ik zoveel emotie."

Lippens
Vorig jaar had de overwinning overigens ook al een Limburgs tintje. Toen ging Gio Lippens uit Hoensbroek aan de haal met de onderscheiding voor zijn verslag van de valpartij van Tom Dumoulin tijdens de Tour de France.

Lees ook: Gio Lippens wint prijs voor beste sportverslag

Andere winnaars uit het verleden waren Hans van Zetten (2012) met zijn commentaar bij de gouden turnoefening van Epke Zonderland.

Winnaars
Andy Houtkamp won in 2013 voor zijn commentaar bij Ajax - Barcelona en in 2014 was het Jack van Gelder die de prijs kreeg voor zijn verslag van de laatste minuut van Nederland - Mexico tijdens het WK.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Max mixt lekker met Armin van Buuren
Red Bull Blikje Max Verstappen
Red Bull komt met 15 miljoen Max-blikjes
Management Max Verstappen doet moeilijk over Multipla
Max Verstappen bang voor spinnen
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen