Overslaan en naar de inhoud gaan

Olav Mol wint prijs voor 'Yo hé, yo ho, yo fucking bizar'

Geplaatst opzondag 11 december 2016 - 15:18

Olav Mol heeft zaterdag de Theo Koomen Award gewonnen voor zijn commentaar bij de zege van Max Verstappen in de GP van Spanje.

De award gaat sinds 2012 ieder jaar naar de beste sportcommentator van het jaar.

Bizar
Olav Mol kreeg de prijs voor zijn commentaar tijdens de laatste ronde van de Grand Prix. De commentator was tijdens die historische ronde duidelijk hoorbaar emotioneel en eindige met het inmiddels al bekende 'Yo hé, yo ho, yo fucking bizar', toen Verstappen de finishlijn als eerste passeerde.

Janken
Volgens Mol geen ingestudeerde kreet. "Als commentator kan je niet nadenken over wat je gaat zeggen. Je zit in het moment, het gaat zoals het gaat", vertelt hij aan GP Update. Ook blikt hij daar nog even terug op die dag. "Ik zat gewoon te janken, maar moest tegelijk ook doorpraten. Dat schijnt namelijk mijn vak te zijn. Ik heb wel eens eerder een brok in mijn keel gehad bij bijzondere overwinningen of kampioenschappen, maar nooit eerder voelde ik zoveel emotie."

Lippens
Vorig jaar had de overwinning overigens ook al een Limburgs tintje. Toen ging Gio Lippens uit Hoensbroek aan de haal met de onderscheiding voor zijn verslag van de valpartij van Tom Dumoulin tijdens de Tour de France.

Lees ook: Gio Lippens wint prijs voor beste sportverslag

Andere winnaars uit het verleden waren Hans van Zetten (2012) met zijn commentaar bij de gouden turnoefening van Epke Zonderland.

Winnaars
Andy Houtkamp won in 2013 voor zijn commentaar bij Ajax - Barcelona en in 2014 was het Jack van Gelder die de prijs kreeg voor zijn verslag van de laatste minuut van Nederland - Mexico tijdens het WK.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Max mixt lekker met Armin van Buuren
Red Bull Blikje Max Verstappen
Red Bull komt met 15 miljoen Max-blikjes
Management Max Verstappen doet moeilijk over Multipla
Max Verstappen bang voor spinnen
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen