Overslaan en naar de inhoud gaan

Oktoberfeestcamping is groot succes: 'Eigen feestje bouwen'

Geplaatst opmaandag 14 oktober 2019 - 15:30

De Oktoberfeestcamping in Sittard is in de laatste zes jaar verdrievoudigd qua gasten en zit nu tegen de grens van zijn bereik aan.

"We begonnen zes jaar geleden met een vijftiental campers, caravans en tenten”, vertelt initiatiefnemer Markus Cremers. "Dit jaar zijn het er al meer dan 45."

Limiet caravans en campers
Grasveld voor tenten is er genoeg in het Maasland Park in Sittard, maar het aantal plekken voor caravans en campers op het asfalt is zo goed als bereikt. “Volgend jaar kan ik hooguit nog vijf extra voertuigen kwijt”, aldus Cremers.

Van heinde en verre
De camping is met name populair onder de ietwat oudere Oktoberfeestganger met een luxe caravan of camper. "Sommigen komen hier al jaren, we hebben hele groepen uit bijvoorbeeld Volendam", vertelt Cremers. "En die vinden de camping inmiddels leuker dan het feest zelf en bouwen hier hun eigen feestje."

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen