Overslaan en naar de inhoud gaan

Oktoberfeestcamping is groot succes: 'Eigen feestje bouwen'

Geplaatst opmaandag 14 oktober 2019 - 15:30

De Oktoberfeestcamping in Sittard is in de laatste zes jaar verdrievoudigd qua gasten en zit nu tegen de grens van zijn bereik aan.

"We begonnen zes jaar geleden met een vijftiental campers, caravans en tenten”, vertelt initiatiefnemer Markus Cremers. "Dit jaar zijn het er al meer dan 45."

Limiet caravans en campers
Grasveld voor tenten is er genoeg in het Maasland Park in Sittard, maar het aantal plekken voor caravans en campers op het asfalt is zo goed als bereikt. “Volgend jaar kan ik hooguit nog vijf extra voertuigen kwijt”, aldus Cremers.

Van heinde en verre
De camping is met name populair onder de ietwat oudere Oktoberfeestganger met een luxe caravan of camper. "Sommigen komen hier al jaren, we hebben hele groepen uit bijvoorbeeld Volendam", vertelt Cremers. "En die vinden de camping inmiddels leuker dan het feest zelf en bouwen hier hun eigen feestje."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen