Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oktoberfeest voor de veertiende keer naar Sittard

Geplaatst opvrijdag 20 april 2018 - 16:00

Haal de lederhosen en dirndles maar weer uit de kast, want de gemeente Sittard-Geleen gaat dit jaar voor de veertiende keer het Oktoberfeest in Sittard organiseren.

Vrijdag is de kaartverkoop voor het grote bierfeest, dat dit jaar van 12 tot 17 oktober gehouden wordt, van start gegaan.

Honderd live-acts
Bezoekers kunnen zich opmaken voor een waar Duits feest. Zo zullen meer dan honderd live-acts optreden. Grote namen voor deze editie zijn Voxxclub, Falco-The Show, Bläck Föös, Spider Murphy Gang, Powerkryner, Brings, Vlado Kumpan, een nieuwe show van Guildo Horn & Orthopädischen Strümpfe en Zillertaler Haderlumpen.

Afgelopen jaar had het najaarfeest in Sittard nog een record aantal bezoekers.

Lees ook: Recorddrukte op zonnig Oktoberfeest

Hoogste zweefmolen
En een echt Oktoberfeest is geen Oktoberfeest zonder een grote kermis. De hoogste mobiele zweefmolen ter wereld, ‘Around the World’, komt op het terrein te staan. Deze nieuwe attractie heeft een hoogte van tachtig meter.

Historische band
Daarnaast zal het Oktoberfeest dit jaar in het kader van een historische band met München staan. In de periode 1777 tot en met 1794 werd Sittard geregeerd door de Keurvorst van Beieren. Anno 2018 is een nieuwe verbinding met München ontstaan op economische vlak door de productie van BMW's in Sittard-Geleen.

Tijdens de opening, de parades en het schutterijtreffen worden deze banden en de raakvlakken tussen München en Sittard zichtbaar gemaakt.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen