Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oktoberfeest voor de veertiende keer naar Sittard

Geplaatst opvrijdag 20 april 2018 - 16:00

Haal de lederhosen en dirndles maar weer uit de kast, want de gemeente Sittard-Geleen gaat dit jaar voor de veertiende keer het Oktoberfeest in Sittard organiseren.

Vrijdag is de kaartverkoop voor het grote bierfeest, dat dit jaar van 12 tot 17 oktober gehouden wordt, van start gegaan.

Honderd live-acts
Bezoekers kunnen zich opmaken voor een waar Duits feest. Zo zullen meer dan honderd live-acts optreden. Grote namen voor deze editie zijn Voxxclub, Falco-The Show, Bläck Föös, Spider Murphy Gang, Powerkryner, Brings, Vlado Kumpan, een nieuwe show van Guildo Horn & Orthopädischen Strümpfe en Zillertaler Haderlumpen.

Afgelopen jaar had het najaarfeest in Sittard nog een record aantal bezoekers.

Lees ook: Recorddrukte op zonnig Oktoberfeest

Hoogste zweefmolen
En een echt Oktoberfeest is geen Oktoberfeest zonder een grote kermis. De hoogste mobiele zweefmolen ter wereld, ‘Around the World’, komt op het terrein te staan. Deze nieuwe attractie heeft een hoogte van tachtig meter.

Historische band
Daarnaast zal het Oktoberfeest dit jaar in het kader van een historische band met München staan. In de periode 1777 tot en met 1794 werd Sittard geregeerd door de Keurvorst van Beieren. Anno 2018 is een nieuwe verbinding met München ontstaan op economische vlak door de productie van BMW's in Sittard-Geleen.

Tijdens de opening, de parades en het schutterijtreffen worden deze banden en de raakvlakken tussen München en Sittard zichtbaar gemaakt.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek

Meest gelezen