Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oktoberfeest voor de veertiende keer naar Sittard

Geplaatst opvrijdag 20 april 2018 - 16:00

Haal de lederhosen en dirndles maar weer uit de kast, want de gemeente Sittard-Geleen gaat dit jaar voor de veertiende keer het Oktoberfeest in Sittard organiseren.

Vrijdag is de kaartverkoop voor het grote bierfeest, dat dit jaar van 12 tot 17 oktober gehouden wordt, van start gegaan.

Honderd live-acts
Bezoekers kunnen zich opmaken voor een waar Duits feest. Zo zullen meer dan honderd live-acts optreden. Grote namen voor deze editie zijn Voxxclub, Falco-The Show, Bläck Föös, Spider Murphy Gang, Powerkryner, Brings, Vlado Kumpan, een nieuwe show van Guildo Horn & Orthopädischen Strümpfe en Zillertaler Haderlumpen.

Afgelopen jaar had het najaarfeest in Sittard nog een record aantal bezoekers.

Lees ook: Recorddrukte op zonnig Oktoberfeest

Hoogste zweefmolen
En een echt Oktoberfeest is geen Oktoberfeest zonder een grote kermis. De hoogste mobiele zweefmolen ter wereld, ‘Around the World’, komt op het terrein te staan. Deze nieuwe attractie heeft een hoogte van tachtig meter.

Historische band
Daarnaast zal het Oktoberfeest dit jaar in het kader van een historische band met München staan. In de periode 1777 tot en met 1794 werd Sittard geregeerd door de Keurvorst van Beieren. Anno 2018 is een nieuwe verbinding met München ontstaan op economische vlak door de productie van BMW's in Sittard-Geleen.

Tijdens de opening, de parades en het schutterijtreffen worden deze banden en de raakvlakken tussen München en Sittard zichtbaar gemaakt.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen