Overslaan en naar de inhoud gaan

Oktoberfeest Sittard wordt afgeslankte corona-editie

Geplaatst opdinsdag 14 september 2021 - 20:49

Het Oktoberfeest Sittard vindt dit jaar plaats onder de noemer Wiesnfest Sittard. Dagelijks worden er maximaal 3.000 bezoekers toegelaten.

Dat betekent dat het evenement, dat plaatsvindt van 22 tot en met 27 oktober, in zes dagen in totaal 18.000 bezoekers kan herbergen. Ter vergelijking: tijdens de laatste editie in 2019 bezochten in totaal ongeveer 250.000 mensen het evenement.

Winst of verlies
Volgens wethouder Houtakkers van de gemeente Sittard-Geleen vraagt de lagere capaciteit ook om concessies in het programma. "Dat zal in plaats van een nationaal een meer regionaal karakter krijgen." In hoeverre het evenement quitte zal spelen in de omzet, durft Houtakkers nog niet te zeggen. "We moeten goed kijken of de baten tegen de kosten opwegen."

Korte voorbereidingstijd
Als reden voor de afgeslankte vorm schrijft de organisatie op haar Facebook-pagina: "Gezien de bijzondere tijd waarin we nog steeds verkeren en de korte voorbereidingstijd die ons nog rest na de persconferentie van 14 september, hebben we besloten dat het Oktoberfeest Sittard zoals het voorgaande jaren georganiseerd werd, eenmalig wordt getransformeerd naar een groot open-air Wiesnfest. Hiermee komen de grote feestpaviljoens, de parades en Schutterij- en Gildenoptochten te vervallen." Ook schrijft de organisatie dat er geen tenten geplaatst zullen worden op het festivalterrein, maar er wordt gewerkt met twee grote overkappingen.

De Oktoberfeestkermis en een biergarten vinden ook plaats op de Schootsvelden. Deze hebben een aparte ingang, zijn gratis te bezoeken en staan los van de ticketverkoop voor het Wiesnfest.

Lees ook: Kogel door de kerk: Oktoberfeest Sittard gaat dit jaar door

Run op kaarten
Nadat de kaartverkoop in april van start ging, lag de verkoop de afgelopen weken stil. "De bedoeling is dat die op 24 september weer van start gaat." Houtakkers twijfelt niet aan het animo voor het evenement. "Ik verwacht een flinke run op kaarten. Ik denk wel dat het uitverkocht raakt."

Tot slot laat de organisatie weten dat er bij de entree zal worden gecontroleerd. "Alleen met een negatief testbewijs of als je volledig gevaccineerd bent, mag je naar binnen".

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen