Overslaan en naar de inhoud gaan

Oktoberfeest Sittard na twee jaar terug 'in volle glorie'

Geplaatst opzaterdag 23 april 2022 - 22:41

Het zesdaagse Oktoberfeest maakt na twee jaar zijn terugkeer op de Sittardse Schootsvelden. De 17e editie van het evenement zal plaatsvinden 'in volle glorie', heeft gemeente Sittard-Geleen besloten.

De Oostenrijkse acts DJ Ötzi & Band en Die Schürzenjäger zijn volgens de gemeente de grote publiekstrekkers voor het evenement, dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt.

Coronamaatregels
Demissionair wethouder Andries Houtakkers laat weten dat het feest volop doorgaat, "Nadat we het feest in 2020 als gevolg van coronamaatregelen moesten missen en we vorig jaar een aangepast Oktoberfeest hadden in de vorm van het Wiesnfest.”

Lees ook: Oktoberfeest Sittard wordt afgeslankte corona-editie

Het evenement vindt van 21 tot en met 26 oktober plaats op de schootsvelden en in de binnenstad van Sittard. De kaartverkoop van het evenement is inmiddels van start gegaan.

Oktoberfeest
In het kader van het thema 'Auf Geht's' sieren ook andere acts het podium. Onder andere Heimatdamisch, Die Dorfrocker, Fääschtbänkler en The Trammps zijn van de partij. Houthakkers zegt trots te zijn dat zijn gemeente 'het najaarsfeest van het zuiden' organiseert.

Naast de muzikale acts zijn er ook 50 kermisactries in de binnenstad aanwezig. Het festijn trapt daarnaast af met de VDL Oktoberparade, waarbij de nieuwe Miss Oktoberfeest haar intocht maakt. Nieuw is het kampioenschap ‘speed carven’. Daarbij beeldouwen deelnemers met motorzagen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen