Overslaan en naar de inhoud gaan

Oktoberfeest 2018 topeditie door mooi weer

Geplaatst opdonderdag 18 oktober 2018 - 9:46

Hoewel er nog geen exacte cijfers van het Oktoberfeest in Sittard bekend zijn, durft organisator Sjef Schurgers nu al te spreken van de meest bezochte editie ooit.

"Zoveel bezoekers hebben we nog nooit gehad", vertelt Schurgers in de L1 Ochtendshow.

Bier op
De biervoorraad was volgens hem dan ook maar net voldoende. "We hebben het allemaal net gered. Als het een dag langer zou duren, hadden we meer bij moeten bestellen," aldus Schurgers. "Het was even spannend, het ging maar door dit keer." Dat er zoveel liters bier gedronken zijn, heeft volgens hem vooral te maken met het mooie weer. "Andere jaren hebben we in de avonden, om de kou te breken, de kachel moeten aanzetten. Dit jaar hebben alleen airco's gedraaid."

Succes
Dat het Oktoberfeest zo succesvol is, komt volgens Schurgers door een aantal factoren. "Er komen veel dingen bij elkaar die we hier in de regio leuk vinden. De parades bijvoorbeeld worden gelopen door mensen die carnavalsoptochten ook leuk vinden. Bij de jeugd leeft de blaasmuziek weer meer."

Aanpassingen
Het succes betekent wel dat er nog aan een aantal zaken gewerkt moet worden. "We moeten zo aan het Oktoberfeest gaan timmeren dat we volgend jaar de bezoekersaantallen beter aankunnen. De mensen iets meer spreiden over het terrein. Het is allemaal goed gegaan bij de parades en het vuurwerk, maar als die evenementen zijn afgelopen dan willen mensen allemaal in één keer naar de tent. Dat is nog wat lastig."

Jubileumeditie
Het komend jaar wil Schurgers de toppers van de Oktoberfeesten bij elkaar krijgen voor de vijftiende editie. Maar verder wil hij nog niks prijsgeven over het programma.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen