Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oktober tot nu toe: recordzonnig en extreem droog

Geplaatst opzondag 21 oktober 2018 - 12:22

Het is nog niet eerder voorgekomen dat de eerste twintig dagen van oktober zo zonnig waren in Limburg.

Dit meldt Meteo Limburg.

Zonuren
In de regio Maastricht bedroeg het aantal uren zon deze maand tot dusver maar liefst 142 uur: dit is bijna het dubbele van normaal en de normale uren zon voor de hele maand september. Tot dit jaar waren de eerste twintig oktoberdagen in 1959 en 2005 recordzonnig met 135 zonuren.

1 mm regen
Verder is het extreem droog in Noord- en Midden-Limburg met slechts 2 tot 4 mm regen tot dusver deze maand. Van de bijna 300 KNMI-neerslagstations in ons land is Kessel-Eik het droogste neerslagstation met tot dusver deze maand slechts 1 mm regen.

Iets kouder
Ook zondag is het droog en zonnig, maar volgende week wordt het overdag iets kouder en het gaat stevig waaien. Er komt veel bewolking, waaruit af en toe een beetje regen valt. Eind volgende week, bij het begin van de wintertijd, komen de
middagtemperaturen niet meer boven de 10 graden. Dit is wel kouder dan normaal en mogelijk valt er dan iets meer regen.

Lees hier de uitgebreide weersvooruitzichten.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen