Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oktober tot nu toe: recordzonnig en extreem droog

Geplaatst opzondag 21 oktober 2018 - 12:22

Het is nog niet eerder voorgekomen dat de eerste twintig dagen van oktober zo zonnig waren in Limburg.

Dit meldt Meteo Limburg.

Zonuren
In de regio Maastricht bedroeg het aantal uren zon deze maand tot dusver maar liefst 142 uur: dit is bijna het dubbele van normaal en de normale uren zon voor de hele maand september. Tot dit jaar waren de eerste twintig oktoberdagen in 1959 en 2005 recordzonnig met 135 zonuren.

1 mm regen
Verder is het extreem droog in Noord- en Midden-Limburg met slechts 2 tot 4 mm regen tot dusver deze maand. Van de bijna 300 KNMI-neerslagstations in ons land is Kessel-Eik het droogste neerslagstation met tot dusver deze maand slechts 1 mm regen.

Iets kouder
Ook zondag is het droog en zonnig, maar volgende week wordt het overdag iets kouder en het gaat stevig waaien. Er komt veel bewolking, waaruit af en toe een beetje regen valt. Eind volgende week, bij het begin van de wintertijd, komen de
middagtemperaturen niet meer boven de 10 graden. Dit is wel kouder dan normaal en mogelijk valt er dan iets meer regen.

Lees hier de uitgebreide weersvooruitzichten.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen