Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oktober tot nu toe: recordzonnig en extreem droog

Geplaatst opzondag 21 oktober 2018 - 12:22

Het is nog niet eerder voorgekomen dat de eerste twintig dagen van oktober zo zonnig waren in Limburg.

Dit meldt Meteo Limburg.

Zonuren
In de regio Maastricht bedroeg het aantal uren zon deze maand tot dusver maar liefst 142 uur: dit is bijna het dubbele van normaal en de normale uren zon voor de hele maand september. Tot dit jaar waren de eerste twintig oktoberdagen in 1959 en 2005 recordzonnig met 135 zonuren.

1 mm regen
Verder is het extreem droog in Noord- en Midden-Limburg met slechts 2 tot 4 mm regen tot dusver deze maand. Van de bijna 300 KNMI-neerslagstations in ons land is Kessel-Eik het droogste neerslagstation met tot dusver deze maand slechts 1 mm regen.

Iets kouder
Ook zondag is het droog en zonnig, maar volgende week wordt het overdag iets kouder en het gaat stevig waaien. Er komt veel bewolking, waaruit af en toe een beetje regen valt. Eind volgende week, bij het begin van de wintertijd, komen de
middagtemperaturen niet meer boven de 10 graden. Dit is wel kouder dan normaal en mogelijk valt er dan iets meer regen.

Lees hier de uitgebreide weersvooruitzichten.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen